NASA'dan ödül alan çocuklar Kayseri Şeker'i ziyaret etti

KAYSERİ (AA) - ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) tarafından düzenlenen tasarım yarışması ve Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren 8 yaşındaki çiftçi çocukları Zeynep Turan, Esila Polat ve...

05 Kasım 2020 Perşembe 14:31
NASA'dan ödül alan çocuklar Kayseri Şeker'i ziyaret etti

KAYSERİ (AA) - ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) tarafından düzenlenen tasarım yarışması ve Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren 8 yaşındaki çiftçi çocukları Zeynep Turan, Esila Polat ve Esil Kalkan, aileleriyle Kayseri Şeker'i ziyaret etti.

Kayseri Şeker'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Turan, Polat ve Kalkan, yaşadıkları mutluluğu Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ile paylaştı.

Velilerden yarışma süreci hakkında bilgi alan Akay, çocukların tasarladıkları maketleri inceledi.

Başkan Akay, 8 yaşındaki çiftçi çocuklarının elde ettikleri bu derecenin, gelecekte yapacakları bilimsel çalışmalar adına çok önemli olduğunu, eğitime ve bilime destek verdikçe alınacak meyvelerin bir başlangıcı olduğunu ifade ederek, aldıkları ödüllerden dolayı çocukları ve ailelerini kutladı.

Akay'dan çeşitli hediyeler alan çocuklar 6 Kasım'da Hubble teleskobunun Neptün gezegenini fotoğrafladığı bir kareyi, şilt şeklinde Başkan Akay'a hediye etti.


Anahtar Kelimeler:
Kayseri Şeker
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.