Nevşehir AK Parti teşkilatından 27 Mayıs Darbesi açıklaması

NEVŞEHİR (AA) - AK Parti Nevşehir İl Başkanlığınca 27 Mayıs 1960 Darbesi'ne ilişkin basın açıklaması yapıldı.Tarık Kesekci Parkı önünde toplanan AK Partililer adına açıklamayı okuyan İl Başkan Yardımcısı Medet Ay, milletin,...

27 Mayıs 2022 Cuma 13:34
Nevşehir AK Parti teşkilatından 27 Mayıs Darbesi açıklaması

NEVŞEHİR (AA) - AK Parti Nevşehir İl Başkanlığınca 27 Mayıs 1960 Darbesi'ne ilişkin basın açıklaması yapıldı.

Tarık Kesekci Parkı önünde toplanan AK Partililer adına açıklamayı okuyan İl Başkan Yardımcısı Medet Ay, milletin, medeniyet tarihi boyunca türlü fedakarlıklarla devlet olarak kalmak uğruna birçok bedel ödediğini, bağımsızlığı uğruna her şartta mücadele ettiğini, hukukun ve demokrasinin vesayet altına alındığı birçok dönemden bu günlere geldiğini söyledi.

Vesayetin, hüküm sürdüğü her dönemde haksız ve hukuksuz olarak masum insanların kanına girdiğini ifade eden Ay, “Türkiye, birçok kez darbelere maruz kalmıştır. Bu darbeler milletimizin bünyesindeki demokrasi, ekonomi, insan hakları, sivil ve sosyal hayat unsurlarına zarar vermiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde, hukukun askıya alındığı, toplumsal ve siyasal düzene ilk darbe 27 Mayıs 1960’ta, başbakan Adnan Menderes ile yol arkadaşlarının tutuklanması ve idam edilmesiyle gerçekleştirilmiştir. 27 Mayıs Darbesi, milli irade ile arasına perde çekenlerin demokrasiye, vicdanlara, hukuka ve insanlığa yönelik ihaneti olarak hafızalarımıza kazınmıştır.” diye konuştu.

Basın açıklamasına AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, belediye başkanları ve partililer katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Nevşehir27 Mayıs
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.