Ankara 12
az bulutlu
BİST
9.916
ALTIN
2.439,70
DOLAR
32,45
STERLİN
40,80
EURO
34,83

Nevşehir'de "İstihdam Seferberliği" toplantısı

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odasında (NTSO) "İstihdam Seferberliği" toplantısı Vali İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleştirildi.NTSO Konferans Salonundaki toplantıda konuşan Vali Aktaş, bölgede turizm ve tarım...

08 Mart 2019 Cuma 17:19
Nevşehir'de

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odasında (NTSO) "İstihdam Seferberliği" toplantısı Vali İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleştirildi.

NTSO Konferans Salonundaki toplantıda konuşan Vali Aktaş, bölgede turizm ve tarım sezonunun yeni başladığı dönemde istihdam seferberliğinin önemli bir adım olduğunu aktardı.

Devletin sağladığı desteklerin önemli olduğunu vurgulayan Aktaş, "Şimdi elemana ihtiyaç olmayabilir ama önümüzdeki ayları ve yılları düşünmemiz lazım. Ülke olarak tek şansımız üretmek. Ancak üreterek dışa bağımlılıktan kurtulabiliriz. Burada da iş adamları olarak işsiz durumda olan insanları devletin verdiği teşvikle iş sahibi yapmakta fayda var." dedi.

NTSO Başkanı Parmaksız da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdam seferberliği çağrısına Nevşehir olarak destek verdiklerini söyledi.

İstihdam seferberliği 2019 kapsamında iş dünyasına ve girişimcilere sekiz farklı teşvik sunulduğunu anlatan Parmaksız, "Birincisi, nisan ayı sonuna kadar sağlayacağımız her ilave istihdamın tam üç ay boyunca ücretini, sigorta primlerini ve vergisini devlet karşılıyor. Bu üç ay boyunca işverenin maliyeti yok. İşveren cebinden sıfır maliyetle yeni bir işsiz kardeşimizi işe almış olacak. Devamındaki dokuz ay boyunca da devletimiz sigorta primlerini ve vergileri ödemeye devam edecek. İşe alınacak kişi kadın, genç ve engelli ise 9 aylık süre 15 aya kadar uzamış olacaktır." diye konuştu.

Toplantıya, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş insanları katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.