Nevşehir'de Kovid-19 servisi çalışanları ile karantinadaki vatandaşlara kabak çekirdeği dağıtıldı

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) tarafından, pandemi hastanesinde görevli sağlık çalışanları ile KYK yurdunda karantina altında bulunanlara bağışıklıklarının güçlenmesine destek amacıyla coğrafi işaret tescilli Nevşehir...

26 Kasım 2020 Perşembe 10:52
Nevşehir'de Kovid-19 servisi çalışanları ile karantinadaki vatandaşlara kabak çekirdeği dağıtıldı

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) tarafından, pandemi hastanesinde görevli sağlık çalışanları ile KYK yurdunda karantina altında bulunanlara bağışıklıklarının güçlenmesine destek amacıyla coğrafi işaret tescilli Nevşehir kabak çekirdeği dağıtıldı.

NTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadeleye destek amacıyla NTB Başkanı İbrahim Salaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir'i ziyaret ederek, paketler halinde hazırlanmış kabak çekirdeklerini teslim etti.

Çekirdekler, Nevşehir Devlet Hastanesi Kovid-19 servisinde çalışan personel ile Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda karantinadaki vatandaşlara ulaştırıldı.

NTB Başkanı Salaş, içeriğinde demir, magnezyum, çinko olduğu için vücuda direnç verdiği bilinen kabak çekirdeğinin, Kovid-19 ile mücadele sürecinde fedakarca görev yapan personel başta olmak üzere pozitif oldukları bilinenlere dağıtarak, fayda sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Nevşehir kabak çekirdeğinin coğrafi işaret tescilli olduğunu, bu süreçte tüketilmesinin tavsiye edildiğini vurgulayan Salaş, şunları kaydetti:

"Sağlık çalışanlarımız, bu zorlu süreci başarılı bir şekilde omuzlayarak büyük fedakarlık yapıyor. Biz onlara sadece dua etmekle yetinmek istemedik. Çeşitli mineraller bakımından zengin olan kabak çekirdeği bağışıklığı güçlendirici özelliğe sahip. Bir avuç kabak çekirdeği çok derde deva olduğu için onlara bunu ikram etmek istedik."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.