Nevşehir'deki suç oranlarında düşüş

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'deki suç oranlarında yılın ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine kıyasla düşüş yaşandığı bildirildi. İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ocak-haziran döneminde kentte işlenen suç...

09 Temmuz 2018 Pazartesi 14:45
Nevşehir'deki suç oranlarında düşüş

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'deki suç oranlarında yılın ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine kıyasla düşüş yaşandığı bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ocak-haziran döneminde kentte işlenen suç oranlarının düşüş gösterdiği, kentin daha güvenli ve huzurlu bir hale dönüştüğü belirtildi.

Suçun önlenmesi, suç işleyen kişilerin yakalanması, suçlarda caydırıcılığın artırılması amacıyla çalışmaların sürdürüldüğü ifade edilen açıklamada, bu yılın 6 ayında, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yankesicilik olayında yüzde 33, iş yerinden hırsızlık olayında yüzde 6, bisiklet ve motosiklet hırsızlığında yüzde 32, otodan hırsızlık olayında yüzde 10, dolandırıcılıkta yüzde 4 oranında düşüş yaşandığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca 2017 yılının ilk yarısında mal varlığına karşı işlenen olayların aydınlatılma oranı yüzde 54'ken, bu oranın yüzde 61'e ulaştığı da aktarılarak, sağlanan bu iyileşmede önleyici polislik hizmetleri, araç gereç ve teknik donanımda yapılan iyileştirmelerin önemli rol oynadığı dile getirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.