Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde ara sınavlar uzaktan yapılacak

NİĞDE (AA) - Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde ara sınavlar yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uzaktan yapılacak. Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kovid-19 nedeniyle eğitim ve öğretime geçen...

15 Mart 2021 Pazartesi 15:34
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde ara sınavlar uzaktan yapılacak

NİĞDE (AA) - Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde ara sınavlar yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uzaktan yapılacak.

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kovid-19 nedeniyle eğitim ve öğretime geçen yıl mart ayında ara verildiğini, nisan ayında itibaren ise eğitimin uzaktan devam ettiğini anımsattı.

Yaptıkları değerlendirme neticesinde bahar döneminde uygulamalı derslerin yüz yüze yapılmasına karar verdiklerini belirten Kar, şunları kaydetti:

"Yüz yüze eğitim isteğe bağlı. Yüz yüze eğitime katılmak hem hocamız hem de öğrencilerimiz açısından hala riskli. Bizim için personelimiz ve öğrencilerimizin sağlığı her şeyden önemli. Yüz yüze yapılacak derslerimizin de isteğe bağlı olmasını kararlaştırdık. Ölçme değerlendirme anlamında da ara sınavların tıp fakültesi hariç uzaktan yapılmasını kararlaştırdık. Bizim beklentimiz özellikle vize sonrası dönemde uzaktan eğitime katılımın daha fazla olması."

Kar, öğrencilerden uzak kalmanın kendilerini üzdüğünü aktararak, bir an önce öğrencilere kavuşmak istediklerini, ilerleyen dönemde salgınla ilgili gelişmeleri takip ederek, bir an önce üniversiteyi yüz yüze eğitime açmak için çabaladıklarını vurguladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.