Niğde Valisi Şimşek ve Belediye Başkanı Özdemir'den "10 Kasım" mesajı

NİĞDE (AA) - Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ve Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 83. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.Vali Şimşek, mesajında, cumhuriyetin kurucusu, Milli Mücadele'nin...

08 Kasım 2021 Pazartesi 15:23
Niğde Valisi Şimşek ve Belediye Başkanı Özdemir'den

NİĞDE (AA) - Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ve Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 83. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Şimşek, mesajında, cumhuriyetin kurucusu, Milli Mücadele'nin başkahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 83. yıl dönümünde saygı, minnet ve şükranla yad ettiklerini belirtti.

İstiklal mücadelesine önderlik ederek askeri dehası ve büyük devlet adamlığıyla çağın eşsiz liderlerinden olan Atatürk'ün, ülkenin içinde bulunduğu tüm imkansızlıklara rağmen başlattığı kurtuluş mücadelesiyle hiçbir şeye boyun eğmediğini aktaran Şimşek, şunları kaydetti:

"Bugün bize düşen görev onun bıraktığı ilkeler doğrultusunda cumhuriyetimizin değerlerini koruyarak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkartmak, birlik ve beraberlik içerisinde var gücümüzle çalışmak olmalıdır. Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, geleceğimize yön veren büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve vatanının bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

Belediye Başkanı Emrah Özdemir de mesajında, şu ifadeleri kullandı:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı'nda milletimizin bağımsızlık savaşının önderi olmuş, Anadolu topraklarından başlayan İstiklal Mücadelesi Atatürk sayesinde başarıya ulaşmıştır. Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde verdiği şanlı mücadeleyle bağımsızlığını koruma, milli birlik ve beraberliğini güçlendirme ve devletini sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığını tüm cihana ilan etmiştir. Atatürk sadece Türk milletine değil, mazlum ve ezilmiş tüm milletlere örnek olmuş bir liderdir. Atatürk'e gösterilecek en büyük sevgi Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak ve bizlere bıraktığı emanetlere sahip çıkmaktır."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.