Niğde Valisi Şimşek'ten 5 Haziran Dünya Çevre Günü mesajı

NİĞDE (AA) - Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Vali Şimşek, mesajında, dünya devletlerinin çevre kirliği konusunda ülkeler nezdinde çeşitli toplantılar düzenleyerek çevrenin korunması,...

02 Haziran 2021 Çarşamba 16:20
Niğde Valisi Şimşek'ten 5 Haziran Dünya Çevre Günü mesajı

NİĞDE (AA) - Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Şimşek, mesajında, dünya devletlerinin çevre kirliği konusunda ülkeler nezdinde çeşitli toplantılar düzenleyerek çevrenin korunması, çevreyle ilgili sorunlara uluslararası toplumun dikkatinin çekilmesi için çeşitli yaptırım kararları alınmasını istediğini belirtti.

Bu bağlamda Türkiye'nin de plastik ve diğer atıkların ekonomiye dönüşümünü sağlamak ve çevrenin korunması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde "Sıfır Atık Projesi"ni başlattığını aktaran Şimşek, şunları kaydetti:

"Bu sayede hem çevre kirliliği büyük ölçüde önlenmiş hem de ekonomimize büyük ölçüde katkılar sağlanmıştır. Unutmamalıyız ki hassas bir dengeye sahip olan dünyamız üzerinde yaşamaya devam edebilmek için herkesin temiz bir çevreye, doğaya ve suya erişme hakkı olmalıdır. Bu nedenle birey olarak çevreyi kirletecek ve zarar verecek hareketlerden uzak durmalı, çevremizi temiz tutmalı, yeşili korumalı ve evsel atıklarımızı minimum düzeye indirerek farkındalık oluşturmalı, gelecek nesillerimize temiz bir dünya bırakma gayreti içinde olmalıyız."



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.