Niğde'de belediye başkanına silahlı saldırı

- Saldırıda hayatını kaybeden Yeşilgölcük Beldesi Belediye Başkanı Şengül'ün cenazesi toprağa verildi

09 Mayıs 2018 Çarşamba 13:56
Niğde'de belediye başkanına silahlı saldırı

NİĞDE (AA) - Niğde'de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Yeşilgölcük Beldesi Belediye Başkanı Hakkı Şengül'ün cenazesi defnedildi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan cenaze, Yeşilgölcük Beldesi belediye binası önüne getirildi.

Şengül için burada resmi tören düzenlendi. Şengül'ün yakınları ve sevenleri, tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, törende yaptığı konuşmada, menfur saldırıyı şiddetle kınayarak Şengül'e Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabır diledi.

Her ölümün acı olduğuna dikkati çeken Şimşek, şunları kaydetti:

"Ama bazı ölümler vardır ki özel ölümlerdir. Bu ölümlerde bir taraftan yüreğimizde derin bir acıyı hissederken bir taraftan da gönlümüzde büyük bir gururu yaşarız. Şu andaki duygularımız da işte bu şekildedir. Acımız da büyüktür gururumuz da büyüktür. Çünkü Belediye Başkanımız herkes tarafında çok sevilen ve sayılan bir kişilikti. Aynı zamanda da görev aşkıyla yanıp tutuşan bir başkanımızdı. İnanıyorum ki onun hizmetleri yaptığı çalışmalar hiçbir zaman unutulmayacak ve bundan sonraki nesiller tarafından da her zaman hatırlanacaktır. Nitekim başkanımız görevi başında hayata veda etti. Biz inanıyoruz ki onun makamı çok daha yüce olacaktır. Şehitlik makamına erişmiş olacaktır."

Konuşmaların ardından Yeşilgölcük mezarlığına getirilen Şengül'ün naaşı, kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

Cenaze törenine, Şengül'ün babası Bekir ve oğlu Ozan Şengül, kardeşleri, yakınları, Vali Şimşek, Belediye Başkanı Rifat Özkan, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İdris Tataroğlu, AK Parti İl Başkanı Mahmut Peşin, AK Parti milletvekilleri Erdoğan Özegen ve Alpaslan Kavaklıoğlu, belediye çalışanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Evli ve 3 çocuk babası Şengül, kendisiyle görüşmek isteyen Serkan T. tarafından makamında tabancayla vurulmuş ve kaldırıldığı Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma hastanesinde hayatını kaybetmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.