Niğde'de Deprem Haftası dolayısıyla program düzenlendi

NİĞDE (AA) - Niğde'de Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü tarafından 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.AFAD İl Müdürü Selami Kılıçel, AFAD binasında bir araya geldiği basın mensuplarına,...

03 Mart 2021 Çarşamba 12:34
Niğde'de Deprem Haftası dolayısıyla program düzenlendi

NİĞDE (AA) - Niğde'de Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü tarafından 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

AFAD İl Müdürü Selami Kılıçel, AFAD binasında bir araya geldiği basın mensuplarına, deprem öncesi, anı ve sonrasında yapılaması gerekenlerle ilgili sunum yaptı.

2021'in Afet Farkındalık Eğitim Yılı olduğunu ve bunu anlatmak istediklerini belirten Kılıçel, 2021 yılında Türkiye genelinde 51 milyon kişiye afet farkındalık eğitimi vermeyi amaçladıklarını söyledi.

Kılıçel, Niğde AFAD olarak bunun için çalıştıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"İnşallah bu sene içinde üzerimize düşen bütün eğitimleri tamamlayarak kentte afet bilincini artırmayı hedefliyoruz. Niğde AFAD olarak farklı plan ve projelerimiz var. Niğde ile ilgili risk azaltma planları hazırlanıyor. Bununla ilgili önümüzdeki süreçte ayrıntılı bilgi vereceğiz. Kentte şu an itibarıyla 750 AFAD gönüllümüz var. AFAD gönüllü sayımızın artmasını bekliyoruz. Çünkü ne kadar fazla AFAD gönüllüsü olursa afet durumunda bize destek olacak insan sayısı artmış oluyor. AFAD gönüllüsü olmak isteyenler e-devlet üzerinden başvuru yapabiliyor. İnternet ortamında belli bir eğitim verdikten sonra yüz yüze eğitim programları oluyor. Programları başarıyla tamamlayanalar profesyonel arama kurtarma gönüllüsü olabiliyor."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.