Niğde'de vatandaşlara yaklaşık 2 ton kızartılmış patates dağıtıldı

NİĞDE (AA) - Niğde Belediyesince düzenlenen etkinlikte vatandaşlara 2 ton kızartılmış patates ikram edildi.Belediye Başkanı Emrah Özdemir, AK Parti İl Başkanı Ömer Kılıç, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu,...

13 Temmuz 2021 Salı 15:52
Niğde'de vatandaşlara yaklaşık 2 ton kızartılmış patates dağıtıldı

NİĞDE (AA) - Niğde Belediyesince düzenlenen etkinlikte vatandaşlara 2 ton kızartılmış patates ikram edildi.

Belediye Başkanı Emrah Özdemir, AK Parti İl Başkanı Ömer Kılıç, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Cumhuriyet Meydanı'na kurulan kazanlarda kızartılan patatesleri vatandaşlara ücretsiz dağıttı.

Özdemir, gazetecilere, "13 Temmuz Patates Kızartması Günü" dolayısıyla etkinlik düzenlediklerini söyledi.

"Niğde patatesini kızartıp halkımıza dağıtıyoruz. Bugünü fırsat olarak bildik." diyen Özdemir şunları kaydetti:

"Kentin en önemli tarım ürünü patates. Elimizden geldiği kadar Niğde patatesini markalaştırmaya çalışıyoruz. 13 Temmuz'u Niğde Patates Kızartması Günü olarak dünyaya duyurmaya çalışacağız. Bu tür etkinlikleri eylül ve ekim aylarında elma ile devam ettireceğiz. Uluslararası etkinliklerle festivallerle öncelikle elmamızı ve patatesimizi dünyaya tanıtmak istiyoruz."

Kızartılmış patatesten yiyen Mustafa Dumrul da güzel bir etkinlik olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.