Niğde'nin yöresel lezzetleri KOP desteğiyle yaşatılacak

NİĞDE (AA) - Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Niğde Belediyesince hayata geçirilecek Tarihi Lezzet Durağı Projesi'ne 380 bin lira hibe desteği sağlayacak.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, KOP Bölge Kalkınma...

10 Haziran 2021 Perşembe 16:53
Niğde'nin yöresel lezzetleri KOP desteğiyle yaşatılacak

NİĞDE (AA) - Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Niğde Belediyesince hayata geçirilecek Tarihi Lezzet Durağı Projesi'ne 380 bin lira hibe desteği sağlayacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin ve Belediye Başkanı Emrah Özdemir, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığında düzenlenen törende destek protokolünü imzalandı.

Tarihi Kadıoğlu Konağı'nda hayata geçirilecek proje, şehrin turizmi açısından önemli bir kazanım olacak. Kente gelen misafirler, tarihle iç içe olan mekanda, kentin yöresel lezzetlerini tadacak.

Zengin mutfak ve yemek kültürüne sahip Niğde'nin bazı yemeklerinin unutulmaya yüz tuttuğu gerçeğinden hareketle başlatılan Tarihi Lezzet Durağı Projesi, 380 bin lirası hibe olmak üzere 497 bin liraya mal olacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Emrah Özdemir, proje kapsamında kentte ikamet eden 25-40 yaş arası, sosyal hayatında dezavantajlı durumda olan 40 kadına mesleki eğitim verileceğini belirtti.

Kullanım hakkı belediyeye ait olan Kadıoğlu Konağı'nda söğürme, ayva boranası gibi yöresel yemeklerin belirlenecek 20 kadın tarafından hazırlanarak satışa sunulacağını aktaran Özdemir, şunları kaydetti:

"Diğer 20 kadın ise salça, erişte, reçel gibi yörede üretilen diğer ürünleri gıda kontrolörü denetiminde hazırlayarak Kadıoğlu Konağı ve kentin farklı noktalarında satışa sunacak. Ayrıca proje kapsamında üretilen ürünleri, kurulacak e-ticaret portalı ile Niğde dışına da göndermeyi amaçlıyoruz. İlimizdeki yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, başta kadın ve gençler olmak üzere toplumun dezavantajlı kesimlerinin istihdama katılımlarını sağlamak, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumsal dayanışma ve bütünleşmeyi güçlendirmek, Niğde kültürünün tekrar canlandırılmasına ve kent turizminin gelişimine katkı sağlamak ise projemizin genel amaçlarını oluşturuyor."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.