Oda başkanlarından "Zeytin Dalı Harekatı"na destek

- Konya Tabip Odası Başkanı Karaca: - "Milletimizin bir ferdi olarak bizler de ihtiyaç olduğu zaman vatan savunmasında hemen yer alacağımızı belirtmek istiyoruz" - "(TTB'nin Afrin açıklaması) Yaptıkları açıklamalara katılmadığımızı ve kınadığımızı ifade etmek isteriz. Şu andan itibaren yapılacak en doğru hareketin milletimizden özür dileyerek, işgal ettikleri makam ve mevkileri terk etmek olduğunu belirtmek isteriz"

30 Ocak 2018 Salı 11:31
Oda başkanlarından

KONYA (AA) - Konya Tabip Odasının öncülüğünde bir araya gelen oda başkanları, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'e yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

Konya Tabip Odası Başkanı Seyit Karaca, bir otelde düzenlenen programda, Konya'daki oda başkanları adına ortak platform olarak, harekata destek vermek üzere buluştuklarını söyledi.

Türkiye'nin coğrafi konumu, geçmişten gelen sosyal ve kültürel mirası nedeniyle kötü niyetlilerin üzerinde hesap yaptığı bir ülke olduğuna dikkati çeken Karaca, "PKK ve FETÖ benzeri taşeron yapılanmalara yıllardır şahidiz. Ama hem bu organizasyonları icra edenler hem de ağababaları, her zaman bu milletten hak ettikleri cevabı almışlar ve ebediyete kadar da almaya devam edeceklerdir." diye konuştu.

Karaca, PKK ve benzeri terör örgütlerinin, son yıllarda Irak ve Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye'nin sınırındaki vatandaşları tehdit etmeye başladığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Komşu ülkelerde yaşanan insani dramların son bulması, terör örgütlerinin etkinliğinin önlenmesi için TSK'nin ÖSO ile başlatmış olduğu Zeytin Dalı Harekatı'nı destekliyoruz. Milletimizin bir ferdi olarak bizler de ihtiyaç olduğu zaman vatan savunmasında hemen yer alacağımızı belirtmek istiyoruz."

- TTB ve TMMOB'ye tepki

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinin (TMMOB) harekata ilişkin bildirisine de tepki gösteren Karaca, şunları kaydetti:

"Ortak kanaat ve düşüncenin aksine TTB ve TMMOB tarafından yayınlanan ve tamamen 'terör yuvalarını kurutma ve teröristleri bertaraf etme' adına yapılan bu hareketin, kavram kargaşasına da yol açacak bir kasıtla 'savaş' nitelemesinde bulunarak durdurulmasını talep etmelerini anlamamız mümkün değildir. Yıllardır canlarımızı yakan terör olaylarına ilişkin hiçbir açıklamaları olmayan, teröriste 'terörist', terör örgütüne ise 'terör örgütü' deme cesaretini bile gösteremeyen bu yapıların, bizi temsil etmediklerini düşünüyoruz. Yaptıkları açıklamalara katılmadığımızı ve kınadığımızı ifade etmek isteriz. Şu andan itibaren yapılacak en doğru hareketin milletimizden özür dileyerek, işgal ettikleri makam ve mevkileri terk etmek olduğunu belirtmek isteriz. Söz konusu birlik ve üst kuruluşlarımızdan beklentimiz, mesleğini ve meslektaşlarının hakkını savunma ve ülkemizin kalkınmasına, insanımızın refahına katkıda bulunma konusunda çalışmalar yapmasıdır."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.