Öldürülen Al Jazeera muhabiri için Filistin'in Ankara Büyükelçiliğinde taziye defteri açıldı

Filistin'in Ankara Büyükelçiliğinde, işgal altındaki Batı Şeria'da görevi başındayken İsrail askerlerince vurularak öldürülen Al Jazeera televizyonunun deneyimli kadın muhabiri Şirin Ebu Akile için taziye defteri açıldı.

13 Mayıs 2022 Cuma 12:48
Öldürülen Al Jazeera muhabiri için Filistin'in Ankara Büyükelçiliğinde taziye defteri açıldı

Filistin'in Ankara Büyükelçiliğinde, işgal altındaki Batı Şeria'da görevi başındayken İsrail askerlerince vurularak öldürülen Al Jazeera televizyonunun deneyimli kadın muhabiri Şirin Ebu Akile için taziye defteri açıldı.

Taziye defterini ilk imzalayan, Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Muhammed Rizvi Hassen oldu. Defteri imzalamasının ardından açıklama yapan Hassen, bu olay nedeniyle duyduğu üzüntüyü belirterek Ebu Akile'nin ailesine ve Filistin halkına başsağlığı diledi. Büyükelçi Hassen, "Aslında bu ölüm, medya özgürlüğüne, ifade özgürlüğüne yapılan bir saldırıyı gözler önüne seriyor." dedi. Hassen, Ebu Akile'nin ölümüne sebep olanların bulunmasını, Ebu Akile'nin aile üyeleri ve Filistin halkı için adaletin sağlanmasını umduklarını söyledi. Büyükelçilikte açılan taziye defterini Ebu Akile'nin meslektaşları gazeteciler de imzaladı. Gün boyu açık olacak taziye defteri, ayrıca pazar günü 15.00-17.00 saatlerinde ziyaretçilere açık olacak.

Al Jazeera televizyonunun deneyimli saha muhabiri Ebu Akile (51), İsrail askerlerinin 11 Mayıs'ta işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskını takip ettiği sırada açtığı ateşle öldürülmüştü.

Görevini yaptığı sırada ve üzerinde "basın" yazılı çelik yelek giydiği halde Ebu Akile'nin İsrail askerleri tarafından gerçek mermiyle vurularak öldürülmesi tepkilere neden olmuştu.

Ebu Akile'nin hayatını kaybettiği olayda yanında bulunan gazeteci Ali es-Sumudi de sırtından yaralanmıştı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.