ÖSYM, Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı Değerlendirme Raporu'nu yayımladı

- Okul bazında en fazla katılımın Anadolu liselerinden olduğu 2021-MSÜ'de adaylar, doğru cevap sayısı ortalaması bakımından en yüksek başarıyı 23,05 doğru cevap sayısıyla Türkçe testinde gösterdi - Adayların en düşük başarı gösterdikleri test ise 5,99 doğru cevap sayısıyla Fen Bilimleri oldu

14 Haziran 2021 Pazartesi 12:51
ÖSYM, Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı Değerlendirme Raporu'nu yayımladı

ANKARA (AA) - Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca sınavlara yönelik analizlerin yapıldığı değerlendirme raporunda Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'nın (2021-MSÜ) sonuçları ele alındı.

ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlanan rapora göre, 2021-MSÜ sınavına 458 bin 825 aday başvurdu. Adaylardan 446 bin 146'sı sınava girdi, 441 bin 760'sının puanı hesaplandı.

Sınava, okul bazında en fazla katılım yüzde 36,63'le Anadolu liselerinden olurken, onu yüzde 21,03'le Yabancı Dille Öğretim Yapan Özel Lise/Özel Anadolu Liseleri takip etti.

"Testlerden elde edilen doğru cevap sayısı" ortalamaları incelendiğinde, adayların en yüksek başarıyı, 40 sorunun yöneltildiği Türkçe testinde gösterdikleri görüldü. Adayların bu testteki doğru cevap ortalaması 23,05 oldu.

En düşük başarı ise 5,99 doğru cevap ortalaması ile 20 sorunun yöneltildiği Fen Bilimleri Testi'nde görüldü.

Yine 20 sorunun yer aldığı Sosyal Bilimler testinin ortalaması 10,38, 40 sorunun yöneltildiği Temel Matematik testinin doğru cevap ortalaması da 11,62 olarak belirlendi.

Raporda, "Doğru cevap sayısı ortalamasının toplam soru sayısının oldukça altında kalması nedeniyle Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerinde adayların düşük başarı gösterdiği söylenebilir." ifadelerine yer verildi.

Raporun tamamına ÖSYM'nin "https://osym.gov.tr" adresinden ulaşılabilecek.




Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.