Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Toruntay'dan Dünya Kadın Hakları Günü mesajı

ANKARA (AA) - Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Toruntay, mesajında, kadına yapılan haksızlıkların karşısında, kadının yanında yer almanın insanların...

04 Aralık 2021 Cumartesi 23:28
Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Toruntay'dan Dünya Kadın Hakları Günü mesajı

ANKARA (AA) - Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Toruntay, mesajında, kadına yapılan haksızlıkların karşısında, kadının yanında yer almanın insanların görevi olduğunu belirtti.

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nün, tüm dünyada kadınların daha insanca yaşama isteğini dile getirdikleri bir mücadele ve dayanışma günü olarak kutlandığını ifade eden Toruntay, Cumhuriyetin ilanıyla birlikte ülkedeki kadınların çok önemli siyasi, hukuki ve sosyal haklar elde ettiklerini hatırlattı.

Toruntay, kadınların, Mustafa Kemal Atatürk sayesinde birçok gelişmiş ülkedeki kadınlardan önce bu hakları elde ettiğine dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Peygamber efendimizin 'Cennet annelerin ayakları altındadır.' buyruğuna bizleri muhatap kılan bir anlayışın mensupları olan bizler, bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısında olduğumuz gibi bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın kanayan yarası olan kadınların uğradığı haksızlıklar, ayrımcılıklar ve şiddet karşısında kadının yanında yer almak, insan olan herkesin görevidir."


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.