Özel tasarım bisikletle kahveyi müşterinin ayağına götürüyor

- Eskişehir'de resim öğretmenliği bölümü mezunu Murat Sönmez, her köşesini özenle hazırladığı ve Picasso'nun eseri "Guernica" ismini verdiği kafesinin müşterilerine Türkiye'nin yanı sıra 10 ülkeden 50 çeşit kahve sunuyor - Sönmez, aldığı siparişleri de özel tasarım 3 tekerlekli bisikletiyle müşterilerinin ayağına götürüyor - Murat Sönmez: - "Türkiye, Etiyopya, Guetamala, Kenya, Kosta Rika, Brezilya gibi 11 ülkeden farklı kahveleri iş yerimizde işleyip, özel tasarım bisikletimizle misafirlerimizin adresine götürüyoruz"

11 Temmuz 2018 Çarşamba 11:06
Özel tasarım bisikletle kahveyi müşterinin ayağına götürüyor

ESKİŞEHİR (AA) - DENİZ AÇIK - Anadolu Üniversitesi (AÜ) Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği Bölümünde yüksek lisans yapan Murat Sönmez, rafını, dekorasyonunu ve oturma düzenini özenle hazırladığı, Picasso'nun başyapıtları arasında yer alan "Guernica" ismini verdiği kafesinde 11 ülkeden 50 çeşit kahveyi müşterilerinin beğenisine sunuyor. Sönmez, aldığı siparişleri de 3 tekerlekli özel tasarım bisikletiyle müşterilerinin adresine servis ediyor.

AÜ Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği Bölümünden 2014 yılında mezun olan Sönmez, üniversitede öğrenim görürken kentteki farklı kahve işletmelerinde çalıştı. Sönmez, mezuniyetinin ardından yüksek lisans yaparken işletme açmaya karar verdi.

Öğrenciyken çalıştığı işletmelerde, farklı ülkelere özgü kahveler konusunda tecrübe edinen Sönmez, 8 ay önce rafından su tesisatına, iç mekan resimlerinden lavabosuna kadar tasarlayıp düzenlediği işletmesini açtı.

Kafenin müşterilerini sanatsal bir ortamda ağırlayan 28 yaşındaki Sönmez, hizmet sunumunda da farklı bir konsept oluşturdu.

Sönmez, bir arkadaşıyla 22 günlük çalışma sonunda içinde kahvelerin muhafaza edildiği deposu bulunan, üretim için gerekli malzemeleri barındıran, özel tenteli ve üç tekerlekli bir bisiklet yaptı.

Sipariş veren müşterilerinin kahvelerini ayağına kadar götüren Sönmez'in dikkat çekici bisikletini yolda görüp fotoğraf çektirmek hatta bir tur atmak isteyenler de oluyor.

- "İşletmem tamamen el emeğiyle yapıldı"

İşletmesine 1937'de Pablo Picasso tarafından yapılan, İspanya İç Savaşı sırasında Nazi Almanyasına ait 28 bombardıman uçağının 26 Nisan 1937'de İspanya'daki Guernica şehrini bombalamasını anlatan "Guernica" adını koyan Sönmez, mezun olduktan sonra öğretmelik yapmak yerine iş yerini açmak için kolları sıvadığını söyledi.

Yeteri kadar parayı topladıktan sonra geçen yıl işletmesinin açılışını gerçekleştirdiğini anlatan Sönmez, şöyle konuştu:

"İş yerimi 45 günlük çalışma sonunda tamamen kendim hazırladım. Türkiye, Etiyopya, Guetamala, Kenya, Kosta Rika, Brezilya gibi 11 ülkeden farklı kahveleri iş yerimizde işleyip, özel tasarım bisikletimizle misafirlerimizin adresine götürüyoruz. 50 çeşit kahvemizi, taze kavurup, öğüterek müşterilerimize ikram ediyoruz. Bazen kendim gidiyorum bazen de yardımcım. Kahveleri, aracılar vasıtasıyla yurt dışından getirtiyor, burada hazırlıyorum. Resim öğretmeni olduğum için de işletmeye özel bir isim verdim. Guernica, Picasso'nun bir tablosunun ismi. İspanya ile Nazilerin savaşını anlatan duygu yüklü bir tablo. Bundan dolayı iş yerimin adı Guernica oldu."

Sönmez, siparişleri müşterilerine ulaştırmak için de bir bisiklet tasarladığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bisikletin tasarımı tamamen bana ait. Arkadaşımla yaptık. 22 günlük çalışma sonunda üç tekerlekli bisikleti yaptık. İnsanların dikkatini çeken bir bisiklet. İçinde bir deposu bulunuyor. Malzemeleri orada taşıyoruz. Tentesi sayesinde kahveler, yağmur sırasında ıslanmaktan kurtuluyor. Dünyanın birçok ülkesindeki kahveyi isteyen herkesin ayaklarına kadar götürüyorum. İnsanlar bisikleti gördüklerinde çok mutlu oluyorlar. Etkinlik yapılan yerlere gidip sponsor olarak katılan herkese kahve ikram ediyoruz. Kahvecilik sektörüne yeni bir konsept getirdik."

- Müşteriler memnun

İşletmenin müşterilerinden Hayrettin Can Aytepe, bisikletten kahve içmenin tadının bir başka olduğunu belirterek, bunun alışık olmadıkları bir tarz olduğunu söyledi.

Doğan Kayacık da kahvenin bisikletle insanın ayağına kadar gelmesinin çok güzel olduğunu ifade ederek, bu yöntemle taze ve lezzetli kahve içtiklerini anlattı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.