PackUpp’ın Teknoloji Direktörü Oğuzhan Karahan oldu

- PackUpp kurucu ortağı ve CEO'su Semih Emre Özcan: - "Teknolojimizin gücüyle yakın zamanda Londra pazarına açılarak Avrupa’ya giriş yapacağız"

09 Haziran 2022 Perşembe 09:57
PackUpp’ın Teknoloji Direktörü Oğuzhan Karahan oldu

İSTANBUL (AA) - Yeni nesil hızlı teslimat teknoloji şirketi PackUpp'ın Teknoloji Direktörlüğü (CTO) görevine Oğuzhan Karahan getirildi.

PackUpp'tan yapılan açıklamaya göre, hızlı teslimat sektörünün teknolojik ve dijital dönüşümünde öncü rol oynayan PackUpp'ta IT alanında üst düzey atama gerçekleşti.

PackUpp'ın Teknoloji Direktörü olarak göreve başlayan Oğuzhan Karahan, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü lisans eğitimini İnönü Üniversitesi'nde tamamlamasının ardından İstanbul Aydın Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde yüksek lisans derecesini aldı.

Kariyerine 2014 yılında startup'larda başlayan Karahan, 2019 yılında yerli sermayeli yazılım şirketi Softtech'te, yapay zekâ üzerine geliştirme yapan ekibin yöneticisi olarak devam etti. Ardından 2021 yılında, California'da Hypernetlabs şirketinde Blockchain ve Full-Stack Developer olarak görev aldı.

Softtech'teki görevi esnasında, İş Bankası şubelerinde bulunan İnsansı Robot Pepper projesinin yazılım geliştiricisi olan Karahan, robotik, lokasyon haritalama, ses tanıma ve görüntü işleme konularında da çalışmalar gerçekleştirdi.

Yurt içinde ve yurt dışında startup, yerleşik fintech şirketleri ve uluslararası şirketler bünyesinde yazılım geliştirici, yazılım mimarı, ekip lideri olarak görevler alan ve yoğunlukla danışmanlık veren Karahan, aynı zamanda yenilikçi bir doğal dil işleme projesine de imza attı. Proje kapsamında kullanıcıdan alınan bilgiler ile kodlama yapabilen bir sanal asistan geliştirirken, kişilerin duygu durumuna göre şarkı sözü oluşturan ve müzik tonu üreten bir chatbot da geliştirdi.

Bankacılık asistanı olan Maxi Projesi'nde ise geliştirdiği Conversational AI platformu; bankacılık, yatırım, sigorta, sosyal, yardım masası ve insan kaynakları alanlarında aktif olarak kullanılmaya devam ediyor.

Karahan son olarak, 2022 yılı mart ayı itibarıyla, e-ticaret teslimat süreçlerini yüzde 100 dijitalleştiren yeni nesil hızlı teslimat teknoloji şirketi PackUpp'ta Teknoloji Direktörlüğü görevine getirildi.

- "2023 yılında Avrupa’da en az 5 ülkede olmayı hedefliyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen PackUpp kurucu ortağı ve Üst Yöneticisi (CEO) Semih Emre Özcan da Türkiye’den globale açılan ilk e-ticaret hızlı teslimat firması olmayı hedeflediklerini belirterek, "Çok yeni ve benzersiz projelerimizi çok yakında hayata geçireceğiz. 2022 yılı itibarıyla tüm yazılımımızı, panellerimizi ve uygulamamızı yeniledik. Yakın zamanda son tüketiciler için sipariş takip ekranlarında da Türkiye’de denenmemiş yeni özelliklerin lansmanını yapacağız. Teknolojimizin gücüyle yakın zamanda Londra pazarına açılarak Avrupa’ya giriş yapacağız. 2023 yılında Avrupa’da en az 5 ülkede olmayı hedefliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

PackUpp’ın kurucu ortağı ve Operasyondan Sorumlu Üst Yöneticisi (COO) Rıdvan Göçemen de PackUpp'ın, e-ticarette hızlı teslimat hizmetiyle sektöre çok sayıda yenilikler getirerek dijitalleşme, hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyetinde öncü konumda yer aldığını belirterek, "Yakın gelecekte global bir oyuncu olmamız için en önemli bileşenlerden biri olan yazılım ve teknoloji birimimizde bu kadar güçlü, yetkin ve deneyimli bir CTO ile çalışacak olmaktan dolayı çok heyecanlıyız." ifadelerini kullandı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.