Pakistan, TTP ile ateşkesin uzatılması için Afganistan'a heyet gönderdi

İSLAMABAD (AA) - Pakistan hükümetinin, terör örgütü Pakistan Talibanı (TTP) ile bu hafta sona eren ateşkesin uzatılmasını müzakere etmeleri için Afganistan'ın başkenti Kabil'e bir heyet gönderdiği bildirildi.İki güvenlik yetkilisi,...

01 Haziran 2022 Çarşamba 22:23
Pakistan, TTP ile ateşkesin uzatılması için Afganistan'a heyet gönderdi

İSLAMABAD (AA) - Pakistan hükümetinin, terör örgütü Pakistan Talibanı (TTP) ile bu hafta sona eren ateşkesin uzatılmasını müzakere etmeleri için Afganistan'ın başkenti Kabil'e bir heyet gönderdiği bildirildi.

İki güvenlik yetkilisi, yaptıkları açıklamada, Pakistan'ın, TTP ile salı günü sona eren ateşkesin uzatılması konusunu görüşmek üzere Kabil'e 50 kişilik heyet gönderdiğini belirtti.

TTP'nin iki üyesi de 50 kişilik heyetin Kabil'e geldiğini doğruladı.

Pakistan hükümetinden konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

2007'de 13 örgütün birleşmesiyle kurulan TTP, o tarihten bu yana Pakistan'da sivilleri ve askerleri hedef alan saldırılar düzenliyor.

Pakistan'ın, terör örgütü TTP'ye yönelik askeri operasyonlarında, 2014'ten bu yana 5 binden fazla terörist ölü ele geçirildi, 700'ün üzerinde asker öldü.

Anahtar Kelimeler:
AfganistanPakistanTTP
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.