PANKOBİRLİK'ten "19 Mayıs" mesajı

- Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Recep Konuk: - "Fiziken de bedenen de zihnen de yaşlanan bir dünyada bizim en büyük gücümüz gençliğimiz ve gençlerimizdir. Gençlerimizin ve gençliğimizin enerjisiyle, gençlerimizin geniş ufku ve onların genç bakışıyla daha müreffeh, daha güçlü, daha saygın bir gelecek inşa etmek elimizdedir"

18 Mayıs 2021 Salı 16:08
PANKOBİRLİK'ten

İSTANBUL (AA) - 25. ve 26. Dönem AK Parti Karaman Milletvekili ve Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (PANKOBİRLİK) Genel Başkanı Recep Konuk, "Fiziken de bedenen de zihnen de yaşlanan bir dünyada bizim en büyük gücümüz gençliğimiz ve gençlerimizdir. Gençlerimizin ve gençliğimizin enerjisiyle, gençlerimizin geniş ufku ve onların genç bakışıyla daha müreffeh, daha güçlü, daha saygın bir gelecek inşa etmek elimizdedir." dedi.

Konuk, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, dini ve milli bayramların milletleri sadece bir duygu, tarihi hatıra etrafında kenetleyen, dini vecibelerin yerine getirildiği günlerden ibaret olmadığını kaydetti.

Recep Konuk, "O günlerde biz birbirimizle kucaklaşır, çevremizden başlayarak sevincimizi heyecanımızı paylaşır, meydanlarda, sokaklarda aynı hissi paylaşan kardeşlerimizle birlikte omuz omuza vererek, yan yana durarak birbirimizden güç alır, aynı duygu etrafında buluşanların, aynı heyecanı paylaşanların sayısından da güç alır geleceğe daha güvenli yürürüz. Bir yılı aşkın bir süredir, salgın nedeniyle dini bayramlarımızda olduğu gibi milli bayramlarımızda da kucaklaşamıyor, gönülden paylaştığımız duygu, heyecan ve mutlulukları bedenen birbirimizden uzak yaşıyoruz. Bu 19 Mayıs’ı da birbirimizden ayrı ancak bu tarihi anın hatırlattığı değerler ve duygu manzumesi etrafında sımsıkı birbirimize bağlanmış olarak kutlayacağız." açıklamasında bulundu.

Salgının koyduğu sınırları, sınırlamaları göğüsleyerek normal hayata dönülecek günler için sabır gösterirken, gelecek yıllarda dini ve milli bayramlarda bir araya gelememenin mahrumiyetini daha coşkulu, daha heyecanlı şekilde telafi edeceklerini dile getiren Konuk, şunları aktardı:

"19 Mayıs 1919’da istiklaline ve istikbaline kast edenlerin başlattığı salgınla boğuşan milletimiz nasıl güçlü bir yürüyüşle başlayan azim, kararlılık ve irade ile en çok da bir olarak, birlik olarak o günün zor şartlarını da düşmanı da yendiyse bugün yaşadığımız sıkıntıların da üstesinden sabırla ve birbirini kollayarak, komşusunu, eşini dostu sakınarak, en çok da birbirinden güç alarak ve birlik olarak, yardımlaşarak ve dayanışmasını üst düzeyde tezahür ettirerek yani millet olarak, millet hasletiyle davranarak gelecek. Bu kavrayış ve davranış bütünlüğü bizim genlerimiz de mevcuttur. Bu kavrayış ve davranış bütünlüğü millet olarak bize tarihimizden ve medeniyetimizden miras kaldı, genlerimize inançlarımız ve tarihi olaylarla işlendi.

Bu anlamda 19 Mayıs, herkesin son beklediği bir dönemde milletimizin yeni ve güçlü bir başlangıç yaptığı tarihtir. Parlak bir geleceğe, istiklale ve istikbale adım attığı tarihtir. Millet olarak son beklentisini sonlandırıp, geleceğe adım attığımız tarih yolculuğunun başlangıcıdır. 16 Mayıs 1919’da işgal altındaki İstanbul’dan yola çıkıp, Mustafa Kemal ile birlikte Bandırma Vapuru’nda bulunanların 19 Mayıs’ta Samsun’a ayak basmasıyla millet olarak yeni bir başlangıç yaptık. Hürriyet meşalesini o gün ateşledik. Türk milletinin istiklaline ve istikbaline sahip çıkma iradesini temsil eden o ışık Anadolu’nun tamamını aydınlattı. Samsun’dan yola çıkan meşale varlıklısı yoksulu, okumuşu okumamışı, köylüsü kentlisi, kuzeylisi güneylisi, doğulusu batılısı herkese ve her kesime bayraktarlık etti, nesep meşrep, kök köken farkı gözetmeden arkasında milyonların yer aldığı bir yolculuk yaptı Anadolu’da. Ve o yolculuk İzmir’de zaferle noktalandı."

Salgında işi gücü etkilenen, sağlık sorunu yaşayanların yaşadıkları her zorluğun kendilerinin de ortak derdi olduğunu dile getiren Konuk, daha çok üreten, daha müreffeh bir Türkiye için, gençlerinin çalışma koşullarını ve çalışacakları mekanları dünya standartlarının üstüne taşıyan bir Türkiye sevdasıyla bugün düne göre daha gayretli, daha hırslı ve daha kararlı olduklarını bildirdi.


- "Bizim en büyük gücümüz gençliğimiz ve gençlerimizdir"


Başkan Konuk, "Bizler Türk çiftçisi olarak 102 yıl önce çıktığımız o yolculukta, İstiklal Harbi meydanlarında neyin peşinde olduğumuzun tam idrakinde verdiğimiz kararlı mücadeleyi, 102 yıldır olduğu gibi gönlümüz ve zihnimiz hep genç, nefesimiz kuvvetli, bileğimiz güçlü olarak istiklal ve istikbal için sürdürüyoruz. Genç Cumhuriyetimizin asli unsuru Türk çiftçisi gençliğinden ve dinamizminden, mücadele azmi ve kararlılığından hiçbir şey kaybetmeden ve asla yılgınlığa düşmeden gelecek genç nesiller için istikbali garantide, istiklalini ekonomik bağımsızlıkla taçlandırmış bir Türkiye için üretmeye devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Türk çiftçisi olarak, emaneti taşıyan gençlerin başarılarıyla gururlandıklarını dile getiren Konuk, gençlerin daha fazla desteği ve daha fazla imkanı hak ettiğini belirterek, "Çünkü biz şunu biliyor ve şunun idrakindeyiz, fiziken de bedenen de zihnen de yaşlanan bir dünyada bizim en büyük gücümüz gençliğimiz ve gençlerimizdir. Gençlerimizin ve gençliğimizin enerjisiyle, gençlerimizin geniş ufku ve onların genç bakışıyla daha müreffeh, daha güçlü, daha saygın bir gelecek inşa etmek elimizdedir. Bir şartla, tıpkı Samsun’dan başlayan istiklal ve istikbal yürüyüşündeki gibi gençlerimizin bir biriyle omuz omuza yürümesini sağlayarak. Hiçbir gencimizin enerjisini ve kabiliyetini dışlamayarak. Onların bir birine omuz vurmasına neden olan istismara açık zeminleri ortadan kaldırarak. Onların yaşadığı ve yaşayacağı ortamlardan ve ülkemizden sebebi ve sonucu her ne olursa olsun acı, hüzün, keder ve hayal kırıklığına sebep olan kardeşi kardeşe düşman eden bataklıkları kurutarak." değerlendirmesinde bulundu.

Konuk sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu duygu ve düşüncelerle 102 yıl önce Samsun’da hürriyet ateşini yakan Ulu Önder Atatürk’ü, milletimizin istiklal ve istikbal yolculuğunda ona eşlik eden silah arkadaşlarını, yokluk ve yoksulluk içinde verdiği mücadeleden birliğe ve birbirlerine sarılarak zaferle çıkan ecdadımızı ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anarken, şuur, idrak ve nitelikleri ile gurur kaynağımız olan ve en büyük zenginliğimiz olarak gördüğümüz, Cumhuriyetimizi yaşatma ve yüceltme mesuliyetini tevdi ettiğimiz, geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve tüm milletimizin Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum."




Anahtar Kelimeler:
19 MayısPankobirlik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.