Patateste yüksek rekolte bekleniyor

NEVŞEHİR (AA) - Patates Üreticileri, Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (PÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Birol Güney, patates hasadında ihtiyaç fazlası verim beklediklerini söyledi.Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde, patates tohumu ve gübresi...

27 Ağustos 2022 Cumartesi 12:09
Patateste yüksek rekolte bekleniyor

NEVŞEHİR (AA) - Patates Üreticileri, Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (PÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Birol Güney, patates hasadında ihtiyaç fazlası verim beklediklerini söyledi.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde, patates tohumu ve gübresi tanıtım programı düzenlendi. İlçedeki bir otelin bahçesinde açılan tanıtım stantlarında üreticiler, firma yetkililerinden bilgi aldı.

Stantları ziyaret eden PÜSİAD Başkanı Güney, gazetecilere yaptığı açıklamada, ortalama 5 milyon ton verim alınan patateste, bir önceki yıla kıyasla ekim alanının genişlediğini belirterek, "Bu yıl rekolteyi iyi bekliyoruz. İhtiyaç fazlası yaklaşık 800-900 bin ton civarında ürün bekliyoruz. Yani Türkiye'ye yetip artacak şekilde fazlamız var. Fiyat aralığı şu an için üreticimizi tatmin edecek seviyede ama depolara girme sırasında biraz daha düşeceğini bekliyoruz." dedi.

Güney, tohumluk patates üretimlerinin de yeterli seviyede olduğunu, hasadın ardından gelecek yıl toprakla buluşacak tohumların da depolarda yerini alacağını söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.