PKK'nın üniversite yapılanması davasında karar

- Kırşehir'de, aralarında öğrencilerin de bulunduğu tutuklu 16 sanığa, 9 yıl ile 9 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verildi

26 Ocak 2018 Cuma 18:08
PKK'nın üniversite yapılanması davasında karar

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir merkezli 7 ilde, terör örgütü PKK'nın üniversite yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, aralarında öğrencilerin de bulunduğu 16 tutuklu sanık, çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanıklar Sedat Karataş, Muhammed Veysi Adım, Bakır Güçlü, Cumali Yıldırım, Çetin Yıldız, Emrah Kına, Fırat Altun, Mazlum Dönder, Mirsat Kaya, Nurullah Yıldız, Ömer Hayat, Servet Şimşek, Veysel Zengin ile avukatları hazır bulundu, sanıklar Arjin Yüksekdağ, Melike Kaya ve Müjdat Korhan ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı.

Avukatlar, müvekkillerinin beraat etmelerini, ceza verildiği taktirde adli kontrol şartlarının uygulanmasını istedi.

Sanıklar da önceki savunmalarını tekrar ettiklerini belirterek, tahliyelerini ve beraatlerini talep etti.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklardan Sedat Karataş ile Muhammed Veysi Adım'a 9 yıl, Arjin Yüksekdağ, Bakır Güçlü, Cumali Yıldırım, Çetin Yıldız, Emrah Kına, Fırat Altun, Mazlum Dönder, Melike Kaya, Mirsat Kaya, Müjdat Korhan, Nurullah Yıldız, Ömer Hayat, Servet Şimşek ve Veysel Zengin'e 9 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

- Operasyonlar

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlere düzenlenen terör saldırısının ardından terör örgütü PKK'nın kırsaldaki kadrosuna eleman kazandırmak için faaliyet yürüttükleri öne sürülen HDP'li yöneticilere yönelik 17 Aralık 2016'da 140 polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenlemiş, aralarında Kırşehir İl Başkanı D.R'nin de olduğu 23 kişi gözaltına alınmıştı.

Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, Kırşehir, Edirne ve Niğde'de üniversite öğrencilerinin PKK'nın dağ kadrosuna kazandırılmasını sağladığı öne sürülen "Umut" kod adlı örgüt üyesi M.A.B. Şanlıurfa'da, M.A.B'nin örgüte kazandırdığı iddia edilen Ö.S. de Adana'da yakalanarak Kırşehir'de tutuklanmıştı. Aynı soruşturma kapsamında HDP Kırşehir İl Başkanlığı binasındaki örgüt toplantılarına katıldıkları ileri sürülen 16 üniversite öğrencisi ve mezunu yakalanmıştı.

Anahtar Kelimeler:
Kırşehir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.