Polonya'da şehit edilen çocuklarının anısına 112 istasyonu yaptırdılar

- Şehit Furkan Kocaman'ın annesi Ayşa Kocaman: - "Böyle bir acı olay yaşadık. Rabb'ime şükürler olsun ki bize böyle bir imkan verdi. Ne kadar acı olsa da hem mutluluk hem gururu bir arada yaşıyoruz"

01 Aralık 2021 Çarşamba 16:53
Polonya'da şehit edilen çocuklarının anısına 112 istasyonu yaptırdılar

KONYA (AA) - Polonya'da terör örgütü PKK sempatizanlarınca şehit edilen Selçuk Üniversitesi öğrencisi Furkan Kocaman'ın anısına ailesi tarafından yaptırılan 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Mart 2019'da Erasmus programı çerçevesinde gittiği Polonya'da PKK'lıların bıçaklı saldırısında şehit olan öğrencinin babası Celalettin ve annesi Ayşa Kocaman tarafından Selçuklu ilçesinde yaptırılan istasyon, 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kapsamında açıldı.

Baba Celalettin Kocaman, açılışta yaptığı konuşmada, "Burayı yaptırmamızda Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Selçuklu Belediyemiz, İl Sağlık Müdürlüğümüz bize çok yardımcı oldu. Buradan bir hastaya ambulansın gidip yetişmesi, sonucunda da 'Allah razı olsun.' denilmesiyle çok mutlu olacağız. Böyle bir acı olay yaşayınca bundan sonra bu tür işlere ağırlık vermek istiyoruz. Birikimlerimizi hayır işlerine harcayacağız. İnşallah başka bir yer daha vesile olur." diye konuştu.

Konuşmasında gözyaşlarını tutamayan anne Ayşa Kocaman da "Böyle bir acı olay yaşadık. Rabb'ime şükürler olsun ki bize böyle bir imkan verdi. Ne kadar acı olsa da hem mutluluk hem gururu bir arada yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Konya Valisi Vahdettin Özkan ise sağlık açısından güzel bir tesisin kente kazandırıldığını belirterek, "Evlatlarının anısına böyle bir binanın yaptırılmasını sağlayan Kocaman ailesine teşekkür ederim. Bu tesisimizle şehidimize minnet borcumuzu arz etmiş oluyoruz. Ailenin kendi özel birikimlerini buraya katkı sağlayarak milletimizin hizmetine sunması son derece anlamlıdır." dedi.

Okunan duanın ardından istasyonun açılışı yapıldı. İstasyonu gezen Vali Özkan ve protokol üyeleri, sağlık çalışanlarına kolaylık diledi.

Açılış törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Ahmet Ergin ve istasyon çalışanları da katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.