"Postmodern darbe" mağdurları Mamak Belediyesi'nin hazırladığı belgeselde buluştu

ANKARA (AA) - Mamak Belediyesi, Türk siyasi tarihine "postmodern darbe" olarak geçen 28 Şubat'ın yıldönümünde, sürecin mağduru tanıkların konuk olduğu belgesel hazırladı.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, "Bu da benim...

28 Şubat 2021 Pazar 19:54

ANKARA (AA) - Mamak Belediyesi, Türk siyasi tarihine "postmodern darbe" olarak geçen 28 Şubat'ın yıldönümünde, sürecin mağduru tanıkların konuk olduğu belgesel hazırladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, "Bu da benim 28 Şubat tanıklığımdır" isimli belgesel, Mamak Belediyesinin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlandı.

Belgeselde, 28 Şubat sürecinin sembol isimlerinden eski Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, başörtü yasağı sebebiyle yaşanan insan hakları ihlallerini ve hukuksuzlukları Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) ilk kez taşıyan AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın zorlu siyasi yolculuğunun şahitlerinden 27. Dönem AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, namaz kıldığı ve eşi tesettürlü olduğu gerekçesiyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden disiplinsizlik nedeniyle ihraç edilen emekli Tabip Kıdemli Albay Hasan Hüseyin Uludağ ile eşi Latife Uludağ ve gazeteci Emin Çölaşan'ın o dönem yazdığı bir yazı üzerine Toprak Mahsulleri Ofisinde çalışırken memurluk vazifesini baş örtülü olarak sürdürdüğü için işine son verilen Gül Bodur, yaşadıkları sıkıntılı ve zorlu süreci anlattı.

- Köse: "Rabbim bir daha 28 Şubat'ın karanlık günlerinin bir benzerini göstermesin"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, 28 Şubat'ın, Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçtiğini ifade ederek, "Her ne kadar '28 Şubat bin yıl sürecek' denilse bile, milli iradenin gücü ile vesayetlerin, darbelerin tarihi kapatılmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin, bu tür hain darbe kalkışmalarının neticesinde oluşan karanlık ve puslu dönemlerden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde çıktığını belirten Köse, şunları kaydetti:

"Allah'a hamdolsun ki bugün Türkiye, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti ve liderliği, milletimizin eşsiz mücadelesi neticesinde karanlık günleri geride bırakmış ve geleceğe daha güzel bakmaya başlamıştır. 28 Şubat'ın tüm mağdurlarını ve ülkemizde yaşanan hain darbe girişimlerinde demokrasi şehitlerini anmak istiyor, hayatta kalanlara da uzun ve sağlıklı ömürler, vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim bir daha bu aziz millete 28 Şubat’ın karanlık günlerinin bir benzerini göstermesin."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.