Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu, NEVÜ'de konferans verdi

NEVŞEHİR (AA) - İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde (NEVÜ) konferans verdi. NEVÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Şinasi Kuş Kongre ve Kültür...

24 Mayıs 2022 Salı 14:24
Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu, NEVÜ'de konferans verdi

NEVŞEHİR (AA) - İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde (NEVÜ) konferans verdi.

NEVÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Şinasi Kuş Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "İnsan bilgi midir?" konulu konferansa konuşmacı olarak Fazlıoğlu katıldı.

Bilgi ve bilgi felsefesi kavramlarını açıklayan Fazlıoğlu, insanın bilgi ile donatıldığı ölçüde insanlaştığını belirtti.

İnsanı, bilginin inşa ettiği, sürdürdüğü ve sonuçlandırdığı varlık olarak tanımlayan Fazlıoğlu, "Bilgi, doğrudan bizi insanlaştıran bir hadise." ifadesini kullandı.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, programın ardından Fazlıoğlu'na teşekkür plaketi verdi.

Konferansa, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.