Sahabiye'de ikinci etabın yıkımı başladı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projelerinden olan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi ikinci uygulama etabında 42 bin metrekarelik alanda 86 binanın yıkımını...

05 Nisan 2021 Pazartesi 16:03
Sahabiye'de ikinci etabın yıkımı başladı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projelerinden olan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi ikinci uygulama etabında 42 bin metrekarelik alanda 86 binanın yıkımını başlattı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, projenin ikinci uygulama etabında Prof. Fevzi Fevzioğlu Caddesi ile Yıldırım Caddesi arasını kapsayan alanda yıkım çalışmaları başladı.

Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükkılıç, burada yaptığı açıklamada, birinci etap kapsamında 622 daire, 55 dükkan yapılarak teslim edildiğini belirtti.

Birinci etabın ikinci bölümünde inşaatların sürdüğünü aktaran Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Şimdi 2. etaptayız, uzlaşmaları tamamlandı. Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletidir. Hukuki bir, iki anlaşmazlık varsa eğer hukuk çerçevesinde onların da gereği yapılır. Şu anda yıkım ihalesini yaptık. 1950'li, 60'lı, 70'li değişik yıllarda yapılmış olan depreme dayanıklı olmayan, bu eski olumsuzluklarla yapılan yapıları temizliyoruz ve yeniden yapıyoruz. Şimdi de arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiye göre toplam 86 binanın yıkımı söz konusu olacak. Elbette ki şehrimizin merkezinde bu güzel semtimizde insanların onurlu bir şekilde yaşayacağı ve hak sahiplerinin haklarına sahip olacağı süreci başlatıyoruz. Yapılan çalışmaların hayırlı uğurlu olmasını, kazasız, belasız sona ermesini temenni ediyorum."

Uzlaşma sağlanan 86 binanın yıkım çalışmaları güvenlik önlemleri altında yürütülüyor.

İtfaiye araçlarından yıkım sonuçlanıncaya kadar su sıkılacak ve yıkım anındaki tozun çevreye yayılması önlenecek. Deprem yönetmeliğine uygunluğu olmayan 1951, 1955 ve 1979 yapımı olan ve çürük raporu verilen binalar belirlenen takvim içerisinde yıkılacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.