Sahte pasaportla Türkiye'ye girmeye çalışan DEAŞ şüphelisi Esenboğa'da yakalandı

- Rus uyruklu şüphelinin üzerinde çok sayıda örgüt üyesinin fotoğrafı ile çeşitli ülkelere ait sahte kimlik, pasaport ve ehliyet gibi dijital materyal ele geçirildi

28 Aralık 2021 Salı 14:35
Sahte pasaportla Türkiye'ye girmeye çalışan DEAŞ şüphelisi Esenboğa'da yakalandı

ANKARA (AA) - Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Esenboğa Havalimanı'ndan sahte kimlikle Türkiye'ye girmeye çalışırken yakalanan Rus uyruklu şüphelinin DEAŞ üyesi teröristlere sahte kimlik sağladığı belirlendi.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Uluslararası Risk Analiz Grubu (URAG) görevlilerince Esenboğa Havalimanı'nda Kiev’den gelen uçaktan inen yolculara yönelik yapılan kontrollerde durumundan şüphelenilen bir kişi durdurularak arandı.

Üzerinde T.I. adına düzenlenmiş Özbekistan Cumhuriyeti pasaportu olan kişinin şüpheli hareketlerde bulunması üzerine polis detaylı inceleme yaptı. Pasaportunun sahte olduğu tespit edilen şüphelinin çantasında ve üzerinde yapılan aramalarda, farklı ülkelere ait çok sayıda sahte kimlik, pasaport ve ehliyetin bulunduğu belirlendi. Aramalarda ayrıca sahte kimlik bilgileri ile oluşturulmuş ülkeler arası seyahat amacıyla kullanılan Kovid-19 PCR test sonuçları ile sahte pasaportlarda farklı ülkelere ait giriş-çıkış damgalarının bulunduğu görüldü.

Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve TEM Şube Müdürlüklerinin koordineli çalışması sonucu gözaltına alınan şüphelinin Özbekistan asıllı Rusya Federasyonu vatandaşı B.V. (24) olduğu tespit edildi.

Soruşturmayı derinleştiren ekipler, B.V. hakkında, geçmiş yıllarda terör örgütü DEAŞ içerisinde faaliyet gösterdiği istihbaratı nedeniyle ülkeye giriş yasağı (G-87 kodu) olduğunu belirledi.

Özel ekip tarafından incelenen dijital materyal ile sahte dokümanlar arasında, sahte pasaport, kimlik, ehliyet yapımında kullanılan çok sayıda amblem, fotoğraf, lamine, farklı ülkelere ait çeşitli kimlik, ehliyet, pasaport ve QR kod örnekleri, ülkelere ait damga fotoğrafları, noter ve yeminli mütercim tercüman kaşeli boş evraklar, sahte ve gerçek kimlik bilgileri ile oluşturulmuş Kovid-19 PCR test sonuçları, sahte kira sözleşmeleri, farklı ülkelere ait sahte doğum belgeleriyle vize belgelerine ait fotoğraflar, DEAŞ üyelerine ait çok sayıda fotoğraf, video, DEAŞ'ın eylem ve infazlarına ait görüntüler ile örgütün illegal yayın organlarına ait videolar olduğu tespit edildi.

Terör örgütü DEAŞ adına faaliyet gösterdiği ve örgüt üyelerine sahte kimlik sağladığı belirlenen şüpheli, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.