Sarıkamış şehitleri Mamak'ta anıldı

ANKARA(AA) - Mamak Belediyesi ile Kars-Ardahan-Iğdır-Serhatlılar Birliğince, Sarıkamış'ta 106 yıl önce şehit olan kahramanlar için panel düzenlendi. Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Düğmeci, Mamak Belediyesi Prof. Dr. Necmettin...

23 Aralık 2020 Çarşamba 13:14
Sarıkamış şehitleri Mamak'ta anıldı

ANKARA(AA) - Mamak Belediyesi ile Kars-Ardahan-Iğdır-Serhatlılar Birliğince, Sarıkamış'ta 106 yıl önce şehit olan kahramanlar için panel düzenlendi.

Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Düğmeci, Mamak Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, Türklerin her zaman tarihiyle övünen bir millet olduğunu söyledi.

Düğmeci, şöyle devam etti:

"Bugün burada, bundan tam 106 yıl önce, Sarıkamış'ta Allahuekber Dağlarında soğuktan donarak şehit olan 90 bin vatan kahramanımızın, aziz şehitlerimizin anılarını yad etmek ve gelecekte de aynı vefayı göstereceğimiz sözüyle, bir asır sonra bugün hala izlerinde olduğumuzu göstermek amacıyla toplanmış bulunuyoruz. Biz her zaman tarihimizle övünen bir millet olduk. Bu şanlı tarih çok ağır bedeller ödenerek kazanılmıştır. Kimi zaman çorak topraklarda, kimi zaman denizlerde, kimi zaman dondurucu soğukta vatanı için yitip giden Anadolu'nun binlerce hikayesiyle doludur."

Başkent Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadegül Akbaba Altun'un oturum başkanlığı yaptığı panelde, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şahingöz, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tekin Önal, Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğretim Görevlisi Dr. Abdullah Cüneyt Küsmez konuşma yaptı.

Panele, Mamak Belediye Başkan Vekili Ercan Kınacı, MHP Mamak İlçe Başkanı Mustafa Esen, 22. Dönem AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Kars-Ardahan-Iğdır-Serhatlılar Birliği Genel Başkanı Yavuz Eğer, akademisyenler ve STK'lar da katıldı.



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.