Şarkışla'da etçil ve kombine ırkların ilk tohumlaması yapıldı

SİVAS (AA) - Tarım ve Orman Bakanlığının 42 ilde hayata geçirdiği suni tohumlama projesi kapsamında Sivas'ın Şarkışla ilçesinde etçil ve kombine ırkların ilk tohumlaması yapıldı.Kentteki 7 ilçede yapılması planlanan uygulamanın...

04 Haziran 2021 Cuma 13:17
Şarkışla'da etçil ve kombine ırkların ilk tohumlaması yapıldı

SİVAS (AA) - Tarım ve Orman Bakanlığının 42 ilde hayata geçirdiği suni tohumlama projesi kapsamında Sivas'ın Şarkışla ilçesinde etçil ve kombine ırkların ilk tohumlaması yapıldı.

Kentteki 7 ilçede yapılması planlanan uygulamanın ilki Şarkışla'ya bağlı Kızılcakışla köyündeki bir besi çiftliğinde Kaymakam Necati Aktan ile İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Uğur Furkan Yurt'un katılımıyla gerçekleştirildi.

Burada açıklama yapan Aktan, projenin, besicilerin daha verimli hayvan sahibi olmaları için hayata geçirildiğini söyledi.

Projenin 5 yaşını geçmemiş hayvanlarda ırkları değiştirilmeden uygulandığını kaydeden Yurt ise "Irkın verimliliğini yükselterek çiftçimizin kar elde etmesi en büyük amacımız. 2021 yılı sonuna kadar 5 bin hayvana suni tohum uygulayacağız." dedi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.