Şehit Nurcan Karakaya ile bebeği Bedirhan'ın mezarına ziyaretçi akını

SİVAS (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 11 aylık bebeği Bedirhan Mustafa ile birlikte şehit düşen asker eşi Nurcan Karakaya'nın, Şarkışla...

20 Ağustos 2018 Pazartesi 16:41
Şehit Nurcan Karakaya ile bebeği Bedirhan'ın mezarına ziyaretçi akını

SİVAS (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 11 aylık bebeği Bedirhan Mustafa ile birlikte şehit düşen asker eşi Nurcan Karakaya'nın, Şarkışla Garnizon Şehitliğindeki mezarlarında ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor.

Arife günü dolayısıyla şehit yakanları ve yurdun birçok yerinden gelen vatandaşlar, şehitlerin mezarı başında Yasin-i Şerif okuyup, dua etti.

Şehitlerin mezarını ziyaret eden Nurcan Karakaya’nın annesi Suudiye Demir ve yakınları, gözyaşlarını tutamadı. Yasin-i Şerif okuyan aile bireyleri dua etti.

Kızı Nurcan ve torunu Bedirhan Mustafa'nın mezarı başında ağlayan anne Demir, torunun mezarında, "Kuzumun kuzusu doydun mu toprağa" diyerek gözyaşı döktü.

- "Babamı kaybettim bu kadar üzülmedim"

Fransa'da yaşayan ve bayram tatili için ailesiyle birlikte Türkiye'ye gelen Selahattin Aydın, şehitliği ziyaret ederek dua etti. Yaşanan acının tarifinin yapılamayacağını belirten Aydın, gözyaşlarına hakim olamadı.

Aydın, "Allah hepimize sabır versin, babamı kaybettim orada ama o şükürlü ölüm, orada o kadar üzülmedim. Gerçekten konuşacak halim yok, Allah sabır versin. Ben Fransa'dan geliyorum, her şeyin bittiği yer, burada şu bebeği görünce her şeyin bittiği yer. Bu her şeyi anlatıyor." diye konuştu.

Öte yandan, Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Özkan ve bazı daire amirleri ile vatandaşlar, şehit yakınlarını ziyaret etti.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.