Şehit uzman onbaşı son yolculuğuna uğurlandı

- Mardin'in Dargeçit ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Muhammet Çoban'ın cenazesi, Çorum'da toprağa verildi

24 Ekim 2018 Çarşamba 14:26
Şehit uzman onbaşı son yolculuğuna uğurlandı

ÇORUM (AA) - Mardin'in Dargeçit ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 25 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Muhammet Çoban, Çorum'da son yolculuğuna uğurlandı.

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan şehit Çoban'ın naaşı, Bahçelievler Mahallesi'ndeki babaevine götürülerek helallik alındı.

Şehidin cenazesi, daha sonra Merkez Akşemseddin Camisi'ne getirildi. Burada öğle namazını müteakiben İl Müftüsü Ahmet Akın tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, askerlerin omzunda cenaze aracına kadar taşındı.

Askeri kamuflaj desenli kıyafet ile cenaze törenine katılan şehidin 20 günlük eşi Muazzez Çoban, "Şehit olursam cenazemde dik duracaksın, dedin. Vasiyet ettiğin gibi dik duruyorum." dedi.

Baba Dursun Çoban ise "Vatan sağ olsun, bu bayrak inmeyecek oğlum." diyerek gözyaşı döktü.

Şehidin naaşı, Çorum Şehitliği'nde toprağa verildi.

Cenaze törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül ile askeri erkan, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.