Şehitlerimizi uğurluyoruz

- Afrin'de devam eden operasyon sırasında ATAK tipi bir helikopterin kırıma uğraması sonucu şehit düşen Üsteğmen Erdem Mut'un cenazesi, Kırıkkale'de son yolculuğuna uğurlandı - Cenaze törenine, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan da katıldı

11 Şubat 2018 Pazar 17:40
Şehitlerimizi uğurluyoruz

KIRIKKALE (AA) - Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de devam eden operasyon sırasında, ATAK tipi helikopterin kırıma uğraması sonucu şehit olan Üsteğmen Erdem Mut'un cenazesi Kırıkkale'de toprağa verildi.

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi morgundan, helallik alınması için Çalılöz Mahallesi'ndeki babaevine götürülen şehit Mut'un naaşı, daha sonra Nur Camisi ve Külliyesi'ne getirildi.

Şehidin babası Ali, annesi Ayşe ve eşi Gizem Mut ile aile yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Törende eşinin tişörtünü ve alyansını bir an olsun elinden bırakmayan eşi Gizem Mut, "Sakın ağlamayın, şerefsizleri güldürmeyeceğiz." diye ağıt yaktı.

Törene katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, cenaze namazı öncesi şehidin eşine taziyelerini iletti.

Fenalaşan şehit yakınlarına sağlık ekipleri müdahale ederek ambulansa götürdü.

Şehidin naaşı, İl Müftü Yardımcısı Şinasi Öztürk'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından top arabasında taşıdı.

Bakan Arslan, bu sırada şehidin babası Ali Mut'un koluna girerek bir süre aracın arkasından yürüdü.

Şehidin naaşı Kırıkkale Şehitliği'ne defnedildi.

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınları, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, AK Parti Kırıkkale milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Ayhan Vural, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.