Senegalli aktivist Sagna Afrika devletlerinin İsrail zulmüne tepki göstermesini istedi

ANKARA (AA) - Senegalli aktivist Guy Marius Sagna, Filistin'in Dakar Büyükelçisi Safwat Ibraghith’i ziyaretinin ardından, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları ile ilgili açıklamalarda bulundu.Senegal'in popüler aktivitelerinden...

13 Mayıs 2021 Perşembe 04:17
Senegalli aktivist Sagna Afrika devletlerinin İsrail zulmüne tepki göstermesini istedi

ANKARA (AA) - Senegalli aktivist Guy Marius Sagna, Filistin'in Dakar Büyükelçisi Safwat Ibraghith’i ziyaretinin ardından, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Senegal'in popüler aktivitelerinden Sagna, teröristlik ve zalimlikle suçladığı İsrail'e karşı Afrika devletlerinin seslerini yükseltme zamanının geldiğini belirtti.

Kardeş Filistin halkı ile tam dayanışma içinde olduklarını ifade eden Sagna, Senegal halkına İsrail mallarını boykot etmeleri çağrısında bulundu.

İsrail'in 10 Mayıs Pazartesi gününden bu yana Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda, 17'si çocuk, 6'sı kadın 1'i yaşlı olmak üzere 67 Filistinli şehit oldu, 388 kişi de yaralandı.

Gazze Şeridi'nden İsrail'e atılan roketlerin ise 7 kişinin ölümüne, 54 kişinin yaralanmasına yol açtığı bildirilmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.