Settar Aslan Geçici İşçiler Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Settar Aslan Geçici İşçiler Hakkında Açıklamalarda Bulundu.

22 Mart 2023 Çarşamba 16:53
Settar Aslan Geçici İşçiler Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Settar Aslan geçici işciler hakkında konuşma yaptı.

Settar Aslan:"Bilindiği gibi açık kaynaklardan televizyonlardan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Profesör Doktor Vedat Bilgin geçici ve mevsimlik işçilerin sorunlarıyla ilgili yasa tasarısında Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderdiğini açıkladı. Bu yıllardan kangren haline gelmiş geçici mevsimlik işçilik sorunu Kökünden çözeceğine ifade etti. Bu nasıl bir geçicilik ki adam yirmi, yirmi beş sene çalışıyor, emekli oluyor, adı hala geçicilikten çıkmadı. Bunu tarihe karıştıracağız dedi Sayın Vedat Çalışma Bakanımız biz de kendisine güveniyoruz. Ancak haricilerin aldığımız bilgilere göre meclise sevk edilen tasarıda on bir ay yirmi dokuz gün olarak çalıştırılacağı ifade ediliyor. On bir ay yirmi dokuz günün bir gün, bir günün kime faydası var, ne devlete faydası var, ne işçiye faydası var. Gönül kırgın kıldığından başka bir anlamı ifade etmiyor. Bir günlük için tekrar insanları girdi çıktı yapacaksınız. Aynı zamanda bir zaman israfı, aynı zamanda bir gönül gücünün kırılması demektir. Dolayısıyla işin sürekli olduğu bir yerde işçinin geç olması çok doğru değil. On bir ay yirmi dokuz gün geçmişine bakarsan iyi midir iyidir. Ama on bir yere yirmi dokuz gün keyfiliği getirir diye endişemiz var. Yani bu şu demektir. Işverenlerin iki duanın arasında istersem ben istediğim zaman çağırırım"dedi.

İstersem daha erken, daha geç çağırırım gibi bir keyfine sebebiyet verebilir mi?

Aslan:"Verebilir. Istiyoruz ki bu keyfiliğe sebep vermeyelim. Bir gün için bu keyfiliği ortadan kaldıralım. işçilerimiz on iki ay kadrolu olarak işlerine devam etsinler. Çünkü zaten iş devam ediyor. O nedenle bu keyfini ortadan kaldıralım diyoruz. Yani işverenlerin, işveren vekillerini iki duvar arasına bizi hapsetmeyin diyoruz Bunun haricinde yıllardan beri mücadelesini verdiğimiz, analarını ak sütü gibi helal olan bu ateş savaşçılarının orman muhafaza memurları, orman mühendislerinin yangınlarda hayatını kaybeden arkadaşlarımızın şehitlik mertebesi verilmesini yıllardan beri dile getirmiştir. Gündemde tutuyorduk. Sağ olsun bunun da artık Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sevk edilen Kanundaki değişiklikle artık ormanlarda hayatını kaybeden arkadaşlarımızın da şehitlik statüsüne alınacağına dair bilgiler edindik. Dolayısıyla bu vesileyle de konuyu hazırlayanlara, hükümete bu anlamda çok teşekkür ederiz"dedi.

Settar Aslan konuşmasının devamında:"Bunun haricinde yıllar yangınlar haziranda başlayıp Kasım'da biterdi. Bir süre vardı. Yangın sezonu bu böyle denirdi Bu yasa tasarısıyla meclisteki kanun değişikliğiyle bu da kaldırılıyor. Yani on iki ay yangın sezonu olarak kabul ediliyor. Bu şu demektir. On iki ay yangın sezonu önündeki kısıtlamalar kaldırılıyor On iki ay yangın zaten kışın da yangınlar çıkıyor. Bu vesileyle oradaki kısıtlamada kaldırır. Bu bu anlamda bu konuyla ilgili çalışma yapan, emeği geçen bu kanunun değişikliği hazırlayanlar ve bu kanunu meclisten oy oylarıyla kabul eden herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.