Siirt'te 2 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığı, Siirt'in Pervari ilçesi Herekol Dağı'nda etkisiz hale getirilen 2 teröristten birinin Terörden Arananlar Listesi'nde "gri kategori"de bulunan Arin kod adlı Şükran Alp olduğunu duyurdu.

24 Haziran 2022 Cuma 12:48
Siirt'te 2 terörist etkisiz hale getirildi

ANKARA (AA) - Bakanlıktan yapılan açıklamada, jandarma ve emniyetin İHA ve Hava Kuvvetleri destekli ortak icra ettiği Eren Abluka-17 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ercan Özcan Operasyonu kapsamında, Herekol Dağı bölgesinde tespit edilen 2 teröristin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Teröristlerden birinin sözde Botan Eyaleti Herekol bölgesinde YJA-Star kadın sorumlusu ve mayıncı olarak faaliyet gösteren, Terörden Arananlar Listesi'nde 500 bin liraya kadar ödülle "gri kategori"de yer alan Arin kod adlı Şükran Alp olduğunun belirlendiği kaydedildi.

Açıklamada, 2 teröristin etkisiz hale getirilmesiyle 31 Mayıs'ta Pervari'nin Doğan köyü kırsalında teröristlerce yerleştirilen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ercan Özcan'ın kanının yerde kalmadığı ifade edildi.

Muhabir: Fırat Taşdemir

Anahtar Kelimeler:
Türkiye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.