Sivas Belediye Başkanı Bilgin kan bağışında bulundu

SİVAS (AA) - Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü kapsamında Türk Kızılay'a kan bağışladı.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Atatürk Kongre Müzesi bahçesinde bulunan Türk Kızılay’ın...

14 Haziran 2021 Pazartesi 18:07
Sivas Belediye Başkanı Bilgin kan bağışında bulundu

SİVAS (AA) - Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü kapsamında Türk Kızılay'a kan bağışladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Atatürk Kongre Müzesi bahçesinde bulunan Türk Kızılay’ın kan bağış merkezine giden Bilgin, kan bağışında bulundu.

Kan vermenin önemine dikkati çeken Başkan Bilgin, "14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü münasebetiyle biz de düzenli bir kan bağışçısı olarak bugün Kızılay Kan Merkezine kan vermeye geldik. Kan hepimizin hiç beklenmedik bir anda ihtiyaç duyduğu yaşam fonksiyonlarımızı sağlayan ve kaynağı sadece bizler yani insanlar olan hayat kurtarıcımızdır." ifadelerini kullandı.

Özellikle salgın döneminde kan stoklarında azalma oluştuğunu vurgulayan ve vatandaşları kan bağışına davet eden Bilgin, şunları kaydetti:

"Kan verdiğinizde vücudunuzdaki kan hücreleri yenileniyor, bu da daha sağlıklı ve daha güçlü olmanızı sağlıyor. Ayrıca sağlımız açısından da kan vermek oldukça önemli. Uzmanlarımız kan bağışının kalp krizi ihtimalini yüzde 90 azalttığını, kan hücrelerimizin yenilendiğini, baş ağrısına iyi geldiğini, stres gibi rahatsızlıkların çözümü olduğunu, yüksek tansiyona iyi geldiğini ifade ediyor. Bizim başımıza gelmez gibi bir algı da olmaması gerekiyor. Herkesin bir gün kan bağışına ihtiyacı olabileceğini bilmesi ve ona göre davranması gerekiyor. Ayrıca verdiğimiz bir ünite kanla 3 kişinin hayatını kurtarabileceğimizi de bilmemiz gerekiyor. Bu vesileyle tüm Sivaslı hemşehrilerimizi kent meydanında bulunan Kızılay Kan Merkezimize düzenli kan vermeye davet ediyorum."


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.