Sivas Belediyesi, GES projelerine devam ediyor

SİVAS (AA) - Sivas Belediyesi, birinci etabını tamamlayarak enerji üretimine başladığı Güneş Enerji Santralinin (GES) ikinci etabında ise sona yaklaştı.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kurumun ihtiyaç duyduğu enerjiyi, yerli ve yenilenebilir...

09 Kasım 2021 Salı 13:38
Sivas Belediyesi, GES projelerine devam ediyor

SİVAS (AA) - Sivas Belediyesi, birinci etabını tamamlayarak enerji üretimine başladığı Güneş Enerji Santralinin (GES) ikinci etabında ise sona yaklaştı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kurumun ihtiyaç duyduğu enerjiyi, yerli ve yenilenebilir kaynaklarla üretmek için çalışma başlatan Sivas Belediyesi, toplamda 4 megavat kapasiteli tesisin ilk etabını tamamlayarak enerji üretimine başladı. Projenin 2 megavatlık ikinci etabında ise çalışmalar tamamlanmak üzere.

Projenin ikinci etabındaki çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi alan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, "Yenilenebilir enerji kaynaklarını etkili bir şekilde kullanabilmek için GES projelerimizi hayata geçiriyoruz. 1. etap çalışmalarımızı tamamladık ve 1 megavatlık GES projemizi bitirdik. 2. etap çalışmalarımızın da sonuna geldik. Birinci etabımız, belediyemize yıllık 2 milyon lira kazanç sağlayacak. 2 etabımız ise 2 megavatlık bir proje ve Ocak ayında hizmete girmiş olacak. Projemiz tamamlandığı zaman yıllık 6 milyon lira belediyemizin kasasında kalacak." ifadelerini kullandı.

Bilgin, 3. etap GES projesinin ise Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığınca hibe edilecek 8 milyon tutarındaki destekle belediyeye kazandırılacağını aktardı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.