Sivas Eski Turizm İl Müdürü Sümbüloğlu anısına hatıra ormanı

SİVAS (AA) - Sivas'ın Zara ilçesinde eğitimci-yazar Vahap Sümbüloğlu anısına hatıra ormanı oluşturuldu.Tödürge Gölü Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Sosyal Tesisleri'nde oluşturulan hatıra ormanı, düzenlenen törenle açıldı.Açılış...

14 Mayıs 2018 Pazartesi 09:37
Sivas Eski Turizm İl Müdürü Sümbüloğlu anısına hatıra ormanı

SİVAS (AA) - Sivas'ın Zara ilçesinde eğitimci-yazar Vahap Sümbüloğlu anısına hatıra ormanı oluşturuldu.

Tödürge Gölü Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Sosyal Tesisleri'nde oluşturulan hatıra ormanı, düzenlenen törenle açıldı.

Açılış töreninde konuşan İlçe Belediye Başkanı Sayıt Ahmet Pala, "Vahap Sümbüloğlu hocamız lisede okurken bizim öğretmenliğimizi yaptı. Kendisini rahmetle anıyorum. Hatıra ormanını oluşturan Rüşan Sümbüloğlu nezdinde tüm Sümbüloğlu ailesini tebrik ediyorum." dedi.

Konuşmanın ardından törenle açılışı gerçekleştirilen hatıra ormanı alanında katılımcılar tarafından 4 bin adet ladin ve çam fidanının dikimi yapıldı.

Tören sonrası AA muhabirine açıklama yapan Zara Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Rüşan Sümbüloğlu, "Vahap Sümbüloğlu büyüğümüzün adına ailecek aldığımız karar üzerine gerekli resmi süreci tamamlayarak hatıra ormanı oluşturduk. Sivas'ın ve Zara'nın sevilen ve özlenen simalarından Vahap SÜmbüloğlu büyüğümüz, Sivas Turizm İl Müdürlüğü görevinde iken 15 Aralık 2001 yılında geçirdiği elim bir trafik kazası sonucu aramızdan ayrıldı. Eğitimci ve yazarlığı ile de ön plana çıkan büyüğümüzün adını yaşatmak adına oluşturduğumuz orman alanında 4 bin adet fidanı toprakla buluşturduk." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.