Sivas Valisi Ayhan'dan ramazan ayı mesajı

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Salih Ayhan, ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.Ayhan, mesajında, ramazan ayının, varlık sebebini hatırlatan, ufku dirilten, kulluk bilincini yenileyen, gönülleri buluşturan, dostluk ve kardeşlikleri tazeleyen...

12 Nisan 2021 Pazartesi 09:53
Sivas Valisi Ayhan'dan ramazan ayı mesajı

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Salih Ayhan, ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ayhan, mesajında, ramazan ayının, varlık sebebini hatırlatan, ufku dirilten, kulluk bilincini yenileyen, gönülleri buluşturan, dostluk ve kardeşlikleri tazeleyen Kur'an ayı olduğunu belirtti.

Ramazan ayında dua, ibadet, yardımlaşma, dayanışma duygularının arttığını, sofralarda bereket, evlerde huzur ve saadetin idrak edildiğini aktaran Ayhan, şunları kaydetti:

"Her zaman olduğu gibi bu ayda da elimizden geldiği kadar çevremize karşı duyarlı olmalı, yardıma muhtaçları unutmamalıyız. Paylaşma duygusu ve orucun kazandırdığı güzel hasletleri bir ömür boyu koruyabilmek de elde edilebilecek önemli kazançlardan birisidir. İslam dininin mensupları olarak bedenen ve ruhen yerine getirmekle yükümlü olduğumuz oruç ibadeti, mali bir dayanışma emri olan fıtır sadakası ile vicdani bir rahatlık, içinde yaşanılan topluma da genel bir huzur ve sükunet de armağan etmektedir."

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının devam ettiğini anımsatan Ayhan, "İl ve ilçe hıfzıssıhha kurullarımızın aldığı kararlar doğrultusunda koronavirüs önlemlerine duyarlılık göstererek, sürecin sona ermesi için devletimizin önemle üzerinde durduğu tedbirlere riayet ederek, vakaların biran önce sonlanması için el birliği içerisinde hareket etmeliyiz. Bu kuralları ihlal etmenin bir kul hakkı olduğunu unutmamalı, el ele verip bu virüsü hep birlikte yenmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.