Sivas'ın ilk ambulans helikopteri KOAH hastası için havalandı

- Sivas ve Tokat bölgesinde hizmet verecek Sağlık Bakanlığına ait ambulans helikopter ile Divriği ilçesinde solunum sıkıntısı yaşayan 68 yaşındaki KOAH hastası, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine nakledildi

29 Ocak 2019 Salı 15:22
Sivas'ın ilk ambulans helikopteri KOAH hastası için havalandı

SİVAS (AA) - Sağlık Bakanlığı tarafından Sivas'ta konuşlandırılan ambulans helikopter, ilk hastası için havalandı.

Solunum güçlüğü nedeniyle Divriği Sadık Özgür Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan 68 yaşındaki KOAH hastası Hasan Çetin'in durumunun ağırlaşması üzerine Sivas'a sevkine karar verildi.

Bunun üzerine Sivas Nuri Demirağ Havalimanı'nda konuşlandırılan ambulans helikopter, ilk vakası için havalandı.

Yaklaşık 35 dakikalık uçuşun ardından ilçeye ulaşan ambulans helikopter, bir maden şirketinin helikopter pistine indi. 112 Acil ambulansı ile piste getirilen Çetin, buradan ambulans helikoptere alındı.

Ambulans helikopter yaklaşık yarım saat süren uçuşun ardından Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesi içerisindeki helikopter pistine ulaştı.

Hasan Çetin, burada hazır bekletilen ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

Bazı vatandaşların cep telefonuyla görüntülediği ambulans helikopterin, Sivas ve Tokat bölgesinde hizmet vereceği öğrenildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.