Sivas'ın koronavirüs vaka sayısı iki ilçede arttı

SİVAS (AA) - Sivas'ın Altınyayla ve Şarkışla ilçelerinde, koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısında artış oldu. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Yardımcısı Yunus Emre Temel, vaka sayılarının artış gösterdiği Şarkışla ve...

16 Mart 2021 Salı 11:49
Sivas'ın koronavirüs vaka sayısı iki ilçede arttı

SİVAS (AA) - Sivas'ın Altınyayla ve Şarkışla ilçelerinde, koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısında artış oldu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Yardımcısı Yunus Emre Temel, vaka sayılarının artış gösterdiği Şarkışla ve Altınyayla ilçelerini ziyaret ederek, yetkililerle bir araya geldi.

Şarkışla Kaymakamlığını ziyaret eden Temel, Kaymakam Vekili Necati Aktan ve ilçe protokolü ile görüştü. Nüfus yoğunluğuna göre en fazla vakanın Şarkışla’da olduğuna dikkati çeken Temel, ilçe halkından kurallara uymalarını istedi.

Daha sonra Altınyayla ilçesine geçen Vali Yardımcısı Temel, ilçede vaka sayısının daha önce düşük olduğuna ancak son dönemde artış gösterdiğine dikkat çekti.

İl genelinde Kovid-19 ile mücadelenin iyi gittiğini belirten Temel, şunları kaydetti:

"Nüfus oranımıza göre aktif hasta sayımız çok düşük düzeyde. Bunda da en büyük pay, duyarlı vatandaşlarımızındır. Tedbirlere riayet ediyorlar, kurallara uyuyorlar. Son dönemde çok ufak bir artış var, stabil gidiyor ama ufak bir kıpırdama var. İlçelere baktığımızda tüm ilçelerimizde 150 aktif vakamız var. Bu aktif hastaların 60'ı Şarkışla ilçemizde, 30'a yakını da Altınyayla’da. Bu iki ilçemizdeki yoğunluk bizi biraz tedirgin etti. Kaymakamlarımızın başkanlığında, belediyelerimiz, emniyetimiz, jandarma ekiplerimiz sahada, güzel tedbirler aldı. Birçok karar uygulamaya geçti. İlçede vaka sayılarındaki artışın en büyük nedeni ev ziyaretleri, bunun azaltılması gerekiyor. Özellikle Şarkışla ve Altınyayla’da yaşayan vatandaşlarımız son dönemde ev ziyaretleri başta olmak üzere mobilizeyi biraz aşağı çekerlerse idarecilerimize daha çok yardımcı olacaklar. Bir an önce de bu yüksek vakalardan kurtulacağız. İnşallah hayırlısıyla bu illetten biran önce kurtuluruz. Şarkışla ve Altınyayla’yı bir an önce temizleme niyetindeyiz. Sivas, yoğunluk haritasında Altınyayla ve Şarkışla kırmızı kaldı. Bu ilçeler dışında stabilizeyi sağladık. İnanıyorum ki yakın zamanda tedbirlere sıkı sıkıya bağlı kalarak ve uyarıları dikkate alarak bu ilçelerimizde de vaka sayıları inişe geçer."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.