Sivas'ta 125 bin lavanta fidesi toprakla buluşturulacak

SİVAS (AA) - Sivas'ta tarımsal ürün çeşitliliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında 125 bin lavanta fidesi toprakla buluşturulacak.Valilikten yapılan açıklamaya göre, Sivas İl Özel İdaresi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün...

20 Nisan 2021 Salı 19:54
Sivas'ta 125 bin lavanta fidesi toprakla buluşturulacak

SİVAS (AA) - Sivas'ta tarımsal ürün çeşitliliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında 125 bin lavanta fidesi toprakla buluşturulacak.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Sivas İl Özel İdaresi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün işbirliğinde hayata geçirilen Lavanta Üretiminin Geliştirilmesi Projesi kapsamında lavanta dikildi.

Bu kapsamda 20 lokasyonda 100 dekar alanda 125 bin lavanta fidesi toprakla buluşturulacak.

Vali Salih Ayhan da Sivas-Ankara karayolunda Özmersan firmasına ait bahçede düzenlenen lavanta dikim programına katıldı.

Burada açıklama yapan Ayhan, Sivas'ın tarım ve hayvancılık potansiyelinin çok yüksek olduğunu belirtti.

Coğrafi alan, ekilebilir tarım arazileri ve tarımsal alt yapı bakımından Türkiye'nin sayılı illerinden birisi olan Sivas'ta farklı ve özgün projeler yürütüldüğünü ifade eden Vali Ayhan, şunları kaydetti:

"Sivas'ta bu sene 20 lokasyonda 100 dekar alanda 125 bin lavanta ekimi yapılacak. Tıbbi aromatik bitkiler açısından lavanta gerçekten katma değeri yüksek, ilimizin toprak ve iklim yapısına çok müsait olan bir bitki türüdür. Dolayısıyla bu kültürü oluşturmak istiyoruz. Sivas'ımızda belki birkaç yıl sonra bu attığımız tohumların nasıl meyve verdiğini hep beraber inşallah göreceğiz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.