Sivas'ta eğitim alan yabancı öğrencilere etli pide ikram edildi

SİVAS (AA) - Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde (SCÜ) eğitim alan yabancı uyruklu öğrencilere etli pide ikramı yapıldı.Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından düzenlenen...

23 Kasım 2021 Salı 11:32
Sivas'ta eğitim alan yabancı öğrencilere etli pide ikram edildi

SİVAS (AA) - Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde (SCÜ) eğitim alan yabancı uyruklu öğrencilere etli pide ikramı yapıldı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından düzenlenen programda yabancı öğrenciler Sivas'ın yöresel lezzetleri arasında yer alan, Türk Patent ve Marka Kurumundan Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alan Ulaş pidesini tattı.

TÖMER’in bahçesinde düzenlenen programa SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ünal Kılıç ve Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Genel Sekreter Prof. Dr. Kadir Özköse, TÖMER Müdür Yardımcısı Mahmut Günay, eğitmenler ve öğrenciler katılırken yabancı öğrenciler de kendi ülkelerine ait yemekleri ikram etti.

Yıldız, burada yaptığı konuşmada, Sivas'ın yöresel lezzetlerini öğrencilere tanıtmak istediklerini belirterek, "Öğrencilerimize mutfak kültürünü de tanıtmak istiyoruz. Bu amaçla öğrencilerimizle bir araya gelerek etli pide yedik. Bunun yanı sıra onların ülkelerine ait lezzetleri de tatmış olduk. Güzel bir etkinlik oldu." ifadelerini kullandı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.