Sivas'ta Kızılırmak Nehri kısmen buz tuttu

SİVAS (AA) - Sivas'ta soğuk hava, yaşamı olumsuz etkiliyor. Kentte bir süredir etkisini gösteren soğuk havanın ardından Türkiye'nin en uzun nehri Kızılırmak kısmen buzla kaplandı. İmranlı ilçesindeki Kızıldağ'ın güney yamaçlarından...

21 Ocak 2021 Perşembe 12:45
Sivas'ta Kızılırmak Nehri kısmen buz tuttu

SİVAS (AA) - Sivas'ta soğuk hava, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Kentte bir süredir etkisini gösteren soğuk havanın ardından Türkiye'nin en uzun nehri Kızılırmak kısmen buzla kaplandı.

İmranlı ilçesindeki Kızıldağ'ın güney yamaçlarından doğup Bafra Burnu'ndan Karadeniz'e dökülen Kızılırmak'ın, tarihi Kesik Köprü ve Karşıyaka mevkisinde bazı kısımları buz tuttu.

Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan Serpincik Göleti'nin yüzeyi de soğuk hava nedeniyle buzla kaplandı.

Sivas Belediyesi tarafından şehir merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunan Paşabahçe Mesire Alanı'na "Yüzüklerin Efendisi" filmindeki "Hobbit Evleri"nden esinlenerek inşa edilen yamaç evleri ve çevresinde de kar yağışının ardından kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.

Sıcaklığın gece sıfırın altında 15, gündüz ise sıfırın altında 10 dereceye kadar düştüğü kentte, soğuk hava günlük yaşamı da olumsuz etkiliyor.

Anahtar Kelimeler:
SivasSoğuk HavaBuz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.