Sivas'ta küçük balaban kuşu bulundu

- Türk Telekom Sivas Müdürlüğü çalışanlarınca ambar bahçesinde bulunan kuş, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edilecek

12 Mayıs 2018 Cumartesi 17:47
Sivas'ta küçük balaban kuşu bulundu

SİVAS (AA) - Sivas'ta, Türk Telekom çalışanlarınca küçük balaban kuşu bulundu.

Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı üzerindeki Türk Telekom ambarı bahçesinde rutin kontrol yapan özel güvenlik görevlisi Cihan Kabasakal, bir kuşun bahçeye düştüğünü gördü.

Kuşun yanına gidince kaçmadığını fark eden Kabasakal, hayvanı tutarak herhangi bir yarası olup olmadığına baktı.

Kuşu bir süre ambara ait boş odada beslemeye başlayan Kabasakal ve diğer çalışanlar, hayvana yoğun ilgi gösterdi.

Kuşu ilk gördüğünde çok şaşırdığını belirten Kabasakal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ceketimi çıkarıp kuşu içerisine koydum. Yakaladıktan sonra ambardaki boş odada bakmaya çalıştık. Balık ve çeşitli yiyecekler verdik fakat hiçbirini yemedi." diye konuştu.

Kabasakal, kuşu, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edeceklerini söyledi.

Cumhuriyet Üniversitesi Fen Fakültesi Zooloji Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Mahir Yıldırım ise, bahçede bulunan kuşun göçmen kuşlardan küçük balaban olduğunu söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.