Sivas'ta LGS kapsamında 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen merkezi sınav başladı

SİVAS (AA) - Milli Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında ortaokul 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen merkezi sınav, Sivas'ta, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında alınan tedbirlere uyularak...

06 Haziran 2021 Pazar 10:21
Sivas'ta LGS kapsamında 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen merkezi sınav başladı

SİVAS (AA) - Milli Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında ortaokul 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen merkezi sınav, Sivas'ta, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında alınan tedbirlere uyularak başladı.

Sivas'ta 07.00-15.00 saatlerinde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak öğrenciler, yakınlarıyla birlikte sınav merkezlerine geldi.

Kovid-19'la mücadele kapsamında maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarının titizlikle uygulandığı sınav merkezlerinde ilk oturum saat 09.30'da başladı.

Kentteki sınav merkezlerinden Behrampaşa Ortaokulu'na gelen İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, il genelinde 195 okulda 607 salonda 8 bin 897 öğrencinin sınava gireceğini söyledi.

Savaşçı, iki oturum halinde yapılan sınavın güvenli ve sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için her oturumda 1704 öğretmenin görevlendirildiğini sözlerine ekledi.

Oğlu Yusuf Anıl Erdal'ı sınava gireceği Behrampaşa Ortaokulu'na getiren Aziz Erdal ise öğrencilere velilerin büyük destek verdiğini söyledi.

Erdal, salgın sürecinde öğrencilerin uzun süre okullarından uzak kaldığını anımsatarak, "Yine de sınava iyi hazırlandılar. İnşallah sınavları güzel geçer ve ülkemiz, memleketimiz için hayırlı uğurlu olur." dedi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.