Sivas'ta ramazan ayı gıda denetimleri başladı

SİVAS (AA) - Sivas'ta İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce ramazan ayı gıda denetimlerine başlandı.İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ramazan arifesinde gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik...

12 Nisan 2021 Pazartesi 16:58
Sivas'ta ramazan ayı gıda denetimleri başladı

SİVAS (AA) - Sivas'ta İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce ramazan ayı gıda denetimlerine başlandı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ramazan arifesinde gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimler hayata geçirildi.

Denetimlere katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını başlangıcından itibaren yoğun bir denetim seferberliği başlattıklarını belirtti.

Yıldız, ramazanın gelmesiyle vatandaşların yoğun olarak tüketeceği unlu mamuller, ekmek, tatlı, şeker ve şekerli mamuller gibi ürünleri üreten ve satışını gerçekleştiren işletmelerin denetimlerini daha da yoğunlaştıracaklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu süreçte vatandaşlarımızın alışveriş esnasında sosyal mesafeye dikkat etmesi, market ve diğer satış yerlerine maskesiz girmemesi gerekir. İşletmelerin de müşteri ve çalışanların kullanımı için el dezenfektanlarının bulundurması büyük önem arz ediyor. Ramazan ayı boyunca da bu denetimlere devam edilecektir. Vatandaşlarımızın açıkta satılan özellikle ekmek ve tatlı gibi ürünleri satın almamaları, eldiven ve maskesiz satış yapan görevlileri uyarmaları, asıl denetçinin tüketici yani kendileri olduğunu unutmaması gereklidir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.