Sivas'ta Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi'nde sona yaklaşıldı

- İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kadir Algın: - "Tarihi binanın amacına uygun şekilde restorasyonu yapıldı"

28 Nisan 2021 Çarşamba 16:58
Sivas'ta Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi'nde sona yaklaşıldı

SİVAS (AA) - Sivas'ın kültürel mirasına katkıda bulunmak amacıyla başlatılan müze projeleri kapsamındaki Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi'nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

İl Özel İdaresinden yapılan açıklamaya göre, Sivas Valiliği himayesinde İl Özel İdaresi tarafından sürdürülen çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Genel Sekreter Kadir Algın, Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürü İsmail Güner, ilgili teknik personel ve yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

Sivas için çok önemli bir projenin hayata geçirildiğini belirten Algın, şunları kaydetti:

"Tarihi binanın amacına uygun şekilde restorasyonu yapıldı. Adeta bir şehir müzesine haline gelecek. Sivas’a özgü el sanatları olan halıcılık, kemik tarakçılık, gümüşçülük gibi önemli değerlerin yürütüldüğü de bir alan olacak. Yarı açık ceza evi odası, sanayi mektebi odası, sergi odası, satış mağazası, müzik aletleri yapım atölyesi gibi birçok çalışmaların da yer aldığı bir merkez olacak. Bina onarımı ile teşhir tanzim işleri tamamlandı. Peyzaj çalışmaları devam ediyor. Sivas yaşayan bir müzeye kavuşacak. Projeye en başından beri büyük emek ve destek veren Valimiz Sayın Salih Ayhan'a, İl Özel İdaresi çalışanlarına, yüklenici firmaya ve emek veren herkese teşekkür ediyorum. Açılışını yapmayı büyük bir heyecanla bekliyoruz."



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.