Sivas'ta TAD PORTAL eğitim toplantısı düzenlendi

SİVAS (AA) - Sivas Tarım Orman Müdürlüğü tarafından "Tarım Arazileri Değerlendirme ve Bilgilendirme Sistemi” (TAD PORTAL) toplantısı düzenlendi. Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, Sivas Tarım Orman Müdürlüğünün ev sahipliğinde...

26 Mart 2019 Salı 10:36
Sivas'ta TAD PORTAL eğitim toplantısı düzenlendi

SİVAS (AA) - Sivas Tarım Orman Müdürlüğü tarafından "Tarım Arazileri Değerlendirme ve Bilgilendirme Sistemi” (TAD PORTAL) toplantısı düzenlendi.

Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, Sivas Tarım Orman Müdürlüğünün ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve 2 gün süren toplantıya, Sivas, Kayseri, Yozgat, Nevşehir, Kırşehir ve Tokat'tan Arazi Toplulaştırma ve Tarımsal Altyapı Şube Müdürlüğü teknik personelleri ile Tarım ve Orman Bakanlığı uzman heyeti katıldı.

Eğitimde, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yazılımı yapılan TAD PORTAL'ın tanıtımı yapılarak, kullanımı hakkında uygulamalı ve teorik bilgi verildi.

Açıklamada, 5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında tarım arazilerinin tarım dışı kullanımı amacıyla yapılan taleplerin değerlendirilmesinde ülke genelinde birlikteliğin sağlanması, taleplerin daha ivedilikle sonuçlandırılması, takip edilebilmesi, kayıtların güncel ve sağlıklı olmasının sağlanması amacıyla TAD PORTAL ve Bilgilendirme Portalı'nın kullanıma açıldığı belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
ToplantıSivasTad
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.