Sivas'ta üniversite bünyesinde Kangal köpekleri için kurulan çiftlik yenileniyor

SİVAS (AA) - Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) bünyesinde yer alan Kangal Köpeği Araştırma ve Yetiştirme Merkezi Üretim Çiftliği'nde yenileme çalışmaları sürüyor.Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız,...

19 Kasım 2021 Cuma 17:00
Sivas'ta üniversite bünyesinde Kangal köpekleri için kurulan çiftlik yenileniyor

SİVAS (AA) - Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) bünyesinde yer alan Kangal Köpeği Araştırma ve Yetiştirme Merkezi Üretim Çiftliği'nde yenileme çalışmaları sürüyor.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, kentin sembolleri arasında yer alan Kangal köpeği ırkının korunması ve muhafaza edilerek geleceğe aktarılması için oluşturulan üretim çiftliğinde incelemelerde bulundu.

Yıldız, burada yaptığı açıklamada çiftlikteki yenileme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Daha önce Kangal köpeklerinin yaşam alanları çok uygun değildi. Şecereleri tutulmuyordu. Yapılan tamirat ve tadilatlarla birlikte onlara yaşayabilecekleri bir alan oluşturduk. Kangal ırkının korunmasına yönelik çalışmalar da sürüyor. Bundan sonra Kangal köpeği isteyenlere kayıtlı, şeceresi belli köpekler vereceğiz." ifadelerini kullandı.



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.